Greška

Došlo je do greške.

Intel i Qualcomm lobiraju protiv Huawei zabrane

17.06.2019 13:55 | 0 Biznis IT
Intel i Qualcomm lobiraju protiv Huawei zabrane


Zabrana saradnje i poslovanja američkih IT kompanija sa Huaweijem neće uticati negativno samo na kineskog giganta. Huaweijevi snabdevači iz SAD će takođe imati velike gubitke, koji će biti prouzrokovani nedavnom odlukom administracije američkog predsednika Donalda Trampa.

Sada se pojavljuju informacije o tome da američki proizvođači čipova, uključujući Intel, Qualcomm i Xilinx Inc, tiho lobiraju kod američke vlade kako bi se Huawei zabrana malo ublažila.

Izvori bliski situaciji sugerišu da su se zvaničnici kompanija Intel i Xilinx Inc sastali sa članovima Odeljenja za trgovinu SAD krajem maja, kako bi se razgovaralo o odluci stavljanja Huaweija na crnu listu, čime se američkim firmama zabranjuje poslovanje i trgovanje sa kineskim brendom. Prema navodima drugih izvora, sa istom administracijom se sastao i Qualcomm kako bi se razmotrila aktuelna situacija.

 

Pogledajte još: Huawei razmatra upotrebu Sailfish OS-a umesto sopstvenog operativnog sistema

Sugeriše se da, iako američki proizvođači čipova ne odbacuju potencijalnu pretnju po nacionalnu sigurnost koju bi mogla izazvati Huaweijeva 5G oprema i tehnologija, američke kompanije takođe ističu da serveri i telefoni kineske firme koriste komponente koje su uobičajeno dostupne i ne bi trebalo da predstavljaju rizik.


Prema navodima izvora, ne bi trebalo smetnuti sa uma pravi razlog zbog kojeg su američki proizvođači čipova zainteresovani za ovaj problem, i zašto lobiraju protiv Huawei zabrane. Glavni razlog je, naravno, sprečavanje potencijalnog gubitka novca u vrednosti od nekoliko milijardi dolara. "Ovde se ne radi o pomaganju kompaniji Huawei. U pitanju je sprečavanje nanošenja štete američkim kompanijama", istakao je jedan od izvora za Reuters.

Izvor: TechRadar

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Pojavili se mogući detalji o Qualcomm Snapdragon 865 čipsetu

Vivo Z1 Pro bi mogao biti gejming telefon

10604
10605
10606
10607
10608
10609