Intel i AMD razmatraju licenciranje GPU patenata

Prema najnovijim informacijama, izgleda da bi Intel mogao da osnaži svoje GPU odeljenje u budućnosti. Bloomberg izveštava da su Intel i AMD u pregovorima oko potencijalnog liceciranja GPU patenata.

Kada su procesori za računare u pitanju, Intel i AMD se smatraju rivalima, ali na GPU tržištu ova bitka se vodi između AMD-a i Nvidia-e. Prema najnovijim informacijama, izgleda da bi Intel mogao da osnaži svoje GPU odeljenje u budućnosti. Bloomberg izveštava da su Intel i AMD u pregovorima oko potencijalnog liceciranja GPU patenata.U ovom slučaju, očekuje se da će Intel biti taj kome će AMD odobriti licencu za svoje GPU patente. Za sada nije poznato šta Intel želi i šta će dobiti iz ovog sporazuma o licenciranju. Kompanija već ima licencirane Nvidia GPU patente, u sporazumu vrednom oko 1,5 milijardi dolara, ali ovaj sporazum ističe 17. marta 2017. godine.Analitičlari ne očekuju da će Intel proizvoditi sopstvene GPU proizvode u budućnosti, niti da će AMD patente i tehnologije implementirati u svoju integrisanu grafiku. U svakom slučaju, očekuje nas zanimljiv razvoj čitave ove priče, ukoliko se informacije ispostave kao tačne.Izvor: UbergizmoSve informacije u vezi sa kompanijom Intel, možete pogledati na Intel stranici, na Benchmark sajtu

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi