Intel formira dizajnerski tim za revolucionarno i novo procesorsko jezgro

Intel želi da ovaj tim kreira revolucionarno mikroprocesorsko jezgro, koje će dominirati u narednoj deceniji i kreirati iskustvo o kome smo do sada mogli samo da sanjamo.

AMD je definitivno uzburkao tržište procesora svojom Ryzen linijom, na koju je Intel imao brz odgovor u vidu Core X serije. Ipak, cena Intelovih procesora sprečava da oni stignu do mejnstrim korisnika, gde AMD dominira sa svojim čipovima. Intel možda ima bolji odnos u parametrima “radni takt za radni takt” ili “jezgro za jezgro”, ali AMD i dalje ima prednost kada je cena i broj threadova u pitanju.Intel je počeo da razmišlja o dizajnerskim poduhvatima za buduće čipove. U novoj objavi za posao, kompanija izgleda planira da oformi tim za kreiranje svog jezgra naredne generacije (“next-generation core”, ili NGC).Intel želi da ovaj tim kreira revolucionarno mikroprocesorsko jezgro, koje će dominirati u narednoj deceniji i kreirati iskustvo o kome smo do sada mogli samo da sanjamo. Ideja zvuči veoma zanimljivo iz ugla korisnika. Tržište procesora je ponovo postalo izuzetno konkurentno, a izgleda da će narednih nekoliko godina biti jako zanimljivo u segmentu mikroprocesora.Izvor: Hothardware

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi