Intel dodao novi mini PC u svoju NUC familiju

Najimpresivnija stvar kod novog Intel NUC mini PC uređaja je verovatno cena, koja za NUC kit iznosi 129 dolara, dok samo NUC košta 99 dolara.

Intel je predstavio prve NUC mini PC uređaje sa Intel E3815 Atom procesorom. Ovaj model odlikuje poznati fanless dizajn, mini forma, on-board eMMC memorija i matična ploča od 4×4 inča. Prisutna je i mogućnost direktnog priključivanja LCD monitora preko eDP konektora. Najimpresivnija stvar kod ovog uređaja je verovatno cena, koja za NUC kit iznosi 129 dolara, dok samo NUC košta 99 dolara. NUC je odličan za okruženje gde nema puno prostora, jer u vertikalnom položaju zauzima malo mesta. Kada je operativni sistem u pitanju, tu je podrška za Linux i Windows Embedded. Iako se radi o maloj klijent-mašini, NUC ima svoj video izlaz, USB 3.0 podršku i internih 4GB flash skladišnog prostora, što ga čini pogodnim za korišćenje u školama, pozivnim centrima, i drugim lokacijama sa velikom bazom VGA monitora.Izvor: Hot Hardware

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi