Intel dodao nove Gemini Lake Pentium Silver i Celeron procesore

Novi Intel Pentium Silver i Intel Celeron procesori su bazirani na Intelovoj arhitekturi, koja nosi kodni naziv Gemini Lake.

Novi Intel Pentium Silver i Intel Celeron procesori su bazirani na Intelovoj arhitekturi, koja nosi kodni naziv Gemini Lake. Procesori su dizajnirani za poslove koje ljudi obavljaju svakodnevmo, a donose i odličan radni vek baterije.Kako bi diferencirao nivoe performansi procesora i omogućio korisnicima da se lakše odluče za to šta im odgovara, Intel je objavio nove brend nazive: Intel Pentium Silver i Intel Pentium Gold.
IntelPentiumSilverbadge.jpgIntel Pentium Silver procesori, koji su dostupni od danas, bazirani su na Gemini Lake arhitekturi i predstavljaju jeftiniju varijantu u Intel Pentium familiji procesora. Pentium Silver će isporučivati za 58 procenata bolje performanse u produktivnosti u poređenju sa sličnim, četiri godine starim, računarom. Intel Pentium Gold se već nalaze na tržištu i bazirani su na Kaby Lake arhitekturi, a predstavljaju Pentium procesore sa najvišim performansama.Kada su performanse u pitanju, Intel Pentium Silver i Intel Celeron procesori donose Gigabit Wi-Fi konekciju (2×2 802.11AC uz 160MHz kanale), mogućnost podrške za najnovije medije i streaming servise i njihove najnovije funkcije, Local Adaptive Contrast Enhancement (LACE) tehnologiju za pregled sadržaja u uslovima slabijeg osvetljenja i drugo.
IntelPentiumGoldbadge.jpgNovi procesorim koji će od danas biti dostupni su:Intel Pentium Silver procesori N5000 za mobilne uređaje i J5005 za desktop sisteme,Intel Celeron procesori N4100 i N4000 za mobilne uređaje i J4105 i J4005 za desktop sisteme.Očekuje se da će od prvog tromesečja 2018. godine, kupci moći da nađu Pentium Silver i Celeron procesore u laptopovima, 2-u-1 uređajima, all-in-one računarima, mini-PC i desktop modelima.Izvor: Intel

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi