Greška

Došlo je do greške.

Intel dobio dozvolu da sarađuje sa Huaweijem, Qualcomm se prijavio za licencu

23.09.2020 20:25 | 0 Biznis IT
Intel dobio dozvolu da sarađuje sa Huaweijem, Qualcomm se prijavio za licencu


Huawei je trenutno u veoma neobičnom i nezgodnom položaju, izazvanom sankcijama američke administracije, kao i odlukama koje kompanijama iz SAD brane da sarađuju sa Huaweijem. Međuitim, izgleda da se naslućuju neke promene, jer izvori bliski ovoj temi sugerišu da je Intel dobio licencu da sarađuje sa Huaweijem.

Kao što je poznato, kompanije mogu da se prijave za licencu, a američka vlada odlučuje koje kompanije mogu da posluju sa Huaweijem. Za sada još ništa nije zvanično, ali se navodi da je Intel gotovo siguran kada je odobrenje licence u pitanju, dok ostale kompanije još uvek čekaju odobrenje.

 

Pogledajte još: Huawei planira ulazak na tržište računara i monitora


Huawei je zvanično potvrdio da Qualcomm čeka na licencu, a čim je dobije kineska kompanija će početi da poručuje Qualcommove čipsetove, s obzirom na to da više ne može da se oslanja na sopstvene Kirin čipove.

Ovo ne predstavlja iznenađenje, jer je Qualcomm u pregovorima sa administracijom SAD već neko vreme. Različiti izveštaji su sugerisali i da se AMD prijavio za dobijanje licence za prodaju svojih čipova za više kineskih firmi i gotovo je sigurno da je i Huawei na toj listi.

Izvor: Reuters

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Guo Ping, prvi čovek Huaweija, otkriva strategiju kompanije

MWC 2021 je odložen za kraj juna

10604
10605
10606
10607
10608
10609