Greška

Došlo je do greške.

Intel će se suočiti sa serijom tužbi zbog ranjivosti svojih čipova

06.01.2018 08:50 | 0 Biznis IT
Intel će se suočiti sa serijom tužbi zbog ranjivosti svojih čipova


Intel počinje da se suočava sa tužbama, koje su usledile nakon što su u kompanijinim čipovima otkrivene sigurnosne ranjivosti. Mediji sugerišu da su već tri tužbe do sada podnete u Sjedinjenim Američkim Džabama - u Kaliforniji, Oregonu i Indijani.

Sve tri pritužbe se fokusiraju na to što je Intel odlagao da obelodani postojanje ranjivosti iako je za njih znao mesecima unazad. Takođe, kompaniji se na teret stavljaju i smanjene performanse procesora koje su uzrokovane naknadnim sigurnosnim ispravkama. The Register izveštava da usporavanje računara može da se kreće od 5-30 procenata, iako Intel tvrdi da su kompanijina rešenja visoko zavisna od opterećenja, te da ih tipični korisnici neće primećivati.

S obzirom na to da je još uvek rano (sigurnosne ranjivosti su obelodanjene tek pre nekoliko dana), moguće je da će se Intel suočiti sa još većim brojem tužbi širom sveta.

Intel je nedavno objavio da bi 90 procenata pogođenih čipova trebalo da bude "patchovano" do kraja nedelje, dok su i druge kompanije objavile ažuriranja kako bi se sprečili efekti Spectre i Meltdown ranjivosti.

Intel tvrdi da novo ažuriranje čini računare imunim na Meltdown i Spectre CPU bagove

Izvor: Engadget

Komentari

0 Dodaj komentar

Samsung predstavio novi Notebook 7 Spin (2018)

Apple želi da kompresuje onlajn video kako bi olakšao potrošnju podataka

10604
10605
10606
10607
10608
10609