Greška

Došlo je do greške.

Intel: Americi je potrebna nacionalna AI strategija

14.05.2018 12:29 | 3 Biznis IT
Intel: Americi je potrebna nacionalna AI strategija


Prošlog meseca, kada je osnivač Facebooka Mark Zakerberg svedočio pred američkim senatom, on je priznao da je platforma društvene mreže imala rupe koje su dovele do gubitka od 80 miliona korisničkih podataka. Prema rečima Facebook zvaničnika, Rusi su platformu iskoristili kao oružje koje je uticalo na izbore 2016. godine u SAD.

Zakerberg je obećao da kompanija planira da se fokusira na tehnologije poput veštačke inteligencije (AI) kako bi se sprečila krađa podataka u budućnosti. Kao i Facebook, kompanije poput Google-a, Apple-a i Intela takođe rade na futurističkim AI tehnologijama.

Brajan Kržanić, CEO kompanije Intel, istakao je da je američki tehnološki sektor dugo bio pokretač svetskog ekonomskog rasta. Međutim, zemlji nedostaje AI strategija.

Šef Intela je istakao da zemlje poput Kine, Indije, Japana, Francuske, kao i zemlje u EU kreiraju hrabre planove za veštačku inteligenciju. SAD bi trebalo da prate njihove korake, istakao je Kržanić.

"Od PC-a do interneta, najveći napredak u proteklih 50 godina potekao je iz SAD. Nacionalna AI strategija može se izgraditi na ovom istorijatu ekonomskog i tehnološkog napretka", dodao je on.

Kržanić je rekao da će nacionalna strategija za AI obezbediti neophodne smernice koje omogućavaju industriji i akademskim institucijama da donose inovacije. To bi istovremeno pomoglo zemlji kao celini.

Pozivajući se na studije slučaja Kine i EU, Kržanić je istakao da strategija EU pruža usmerenu strategiju kako bi se izbegla regulacija dok se investira u istraživanje i razvoj. Strategija nudi jasan fokus na veće ulaganje, pripreme za društveno-ekonomske promene i formiranje etičkog i pravnog okvira.

"Japan, Indija, Francuska i drugi usvajaju slične strategije", rekao je on, nagoveštavajući da bi SAD takođe trebalo da slede ovaj primer.

On je istakao da je Intel spreman da sarađuje sa američkom vladom. "AI može biti najveći ekonomski motor pokretač u istoriji. Vlade mogu - i potrebno je - da pomažu u tome da ovo postane stvarnost".

Izvor: Inquisitr

BokiPK Vip member postova: 3784
Ma da.
Pošto su se propisno izbrukali sa backdoor-ima koje su oni sami ostavili, prebaciće aspekt špijunaže na jedan sasvim novi nivo.
lepi kokan Član postova: 4707
Americi je mnogo šta potrebno.

Oflajn Gmail mod pristiže korisnicima

Intel potvrdio Z390 čipset za matične ploče

10604
10605
10606
10607
10608
10609