Greška

Došlo je do greške.

Intel predstavlja ‘Lakefield’ procesore sa Intel Hybrid tehnologijom

11.06.2020 15:59 | 0 Hardver
Intel predstavlja ‘Lakefield’ procesore sa Intel Hybrid tehnologijom


Intel je zvanično objavio svoje ‘Lakefield’ procesore, koji stižu sa kompanijinom Foveros 3D tehnologijom i imaju hibridnu CPU arhitekturu. Ovo su najmanji procesori koji nude performanse iz Intel Core serije, kao i kompletnu kompatibilnost sa Windowsom, a namenjeni su tankim i laganim formatima uređaja.

Intel je sa novim procesorima uspeo da ostvari za 56% manju površinu paketa, omogućavajući da i matične ploče budu do 47 procenata manje. Ovo će proizvođačima omogućiti veću fleksibilnost kada dizajniraju uređaje sa dva ekrana ili sklopive modele. U laptopovima sa standardnijim veličinama, dodatni prostor će moći da se iskoristi za dodatno hlađenje i veće baterije.

Lakefield CPU-ovi su prvi Intel Core procesori sa Package-on-Package memorijom, a mogu da budu do 91% efikasniji od Y-serije procesora. Pored toga, ovo su i prvi Intelovi procesori sa dvostrukim displej cevima, što ih čini podobnim za korišćenje u sklopivim i računarima sa dva ekrana.

 

Pogledajte još: Samsung Galaxy Book S predstavljen sa Intel Lakefield čipsetom i LTE konekcijom


Predstavljena su dva Lakefield CPU-a. Prvi je Intel Core i5-L16G7, sa pet jezgara iu pet threadova, uz 7W TDP i 1.4GHz osnovni takt i 1.8GHz boost. Drugi procesor je Intel Core i3-L13G4, sa istim brojem jezgara iu threadova, dok brzine takta idu od 0.8GHz do 1.3GHz. Oba procesora imaju Intel UHD Graphics.

Lenovo Thinkpad X1 Fold će biti jedan od prvih laptopova koji će stići na tržište sa Lakefield procesorima, a tokom ove godine se očekuje i Samsung Galaxy Book S.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Geil je ozvaničio novu Orion DDR4 memoriju

Xiaomi Mi Band 5 predstavljen uz 1.2-inčni displej u boji i NFC podršku

10203
10205
10206
10207
10208
10209