Greška

Došlo je do greške.

Intel ponovo odložio izlazak ARC serije desktop grafičkih karti

29.07.2022 14:04 | 0 Hardver
Intel ponovo odložio izlazak ARC serije desktop grafičkih karti

Intel je krajem marta tekuće godine zvanično predstavio novu liniju desktop grafičkih karti pod Arc Alchemis brendom, međutim zbog raznoraznih problema sa kojima je suočen u dizajnu, razvoju i proizvodnji, kao i usputnih softverskih problema i na kraju problema u lancu nabavke uzrokovanih globalnom epidemijom, nekada neprikosnoveni proizvođač čipova iz Santa Klare, USA – još uvek nije zvanično lanirao ni jedan, jedini model grafičke karte, ako ne računamo bazni model ARC A380 koji se tek stidljivo pojavio, takoreći na kašičicu i još brže bio zaboravljen usled neočekivano skromnih performansi u realnom radu koje su na nivou sličnih konkurentskih od pre tri godine.  Iako su  vesti i glasine u poslednje vreme učestale, pa je čak pušten i promotivni klip gde se vidi kako jači ARC A700 modeli “vrte” Death Stranding u 2K rezoluciji na 100 fps-a, još uvek  nije poznato kada će se i da li će se uopšte ikada pojaviti pred kupcima?

Šta se to dešava sa Intelom?

Nedavno se na internetu pojavila Interna Intelova PPT prezentacija, čije delove ojvljuje expreview, sa planom izlaska ARC grafičkih karti u kojoj se može videti da prvobitna odluka planira izalazak četiri ARC Ruixuan desktop grafičke karte koje bi trebalo da budu lansirane u periodu od 20. jula i kasnije. Evo prolazi 7. mesec i skoro će avgust, a ni traga ni glasa od Intelovih grafičkih karti. Po planu je trebalo da prvo krenu sistem integratori sa kompletnim računarima, dok bi maloprodajna mreža pojedinačnih komponenti čekala do avgusta.  Od realizacije ovog plana definitivno nema ništa, sve je prekrila neka čudnovata tišina i još jednom, po ko zna koji put sve ukazuje na to da će izlazak Intelovih grafičkih karti ponovo biti odložen.

Intel ima u planu izlazak  pet grafičkih karti za desktop računare iz ARC serije:  А770, А750, А580, А380 i А310. Glasine govore da će u proizvodnju prve serije biti uključeno pet proizvođača. Trenutno su potvrđeni ASRock i Lanji, dok se za preostale špekuliše da su u pitanju: ASUS, MSI i Gigabyte. 

ASRock_Intel_ARC_A380.jpg 

Na konferenciji održanoj povodom objavljivanja finanisijskih rezultata drugog tromesečja ove godine, izvršni direktor Intela, Pat Gelsinger je rekao da će kartice iz ARC A500 i A700 serije biti lansirane u trećem tromesečju tekuće godine, ali nije precizirao tačan datum. Istovremeo, pomenuti PPT dokument pokazuje da se tačan datum izlaska grafičkih karti na tržište, tek treba odrediti. Uz sve poteškoće kroz koje Intel defintitivno prolazi, idu izuzetno loši finansijski rezultati pa je opravdano pitanje šta se to događa sa Intelom.

Šta vi mislite o svemu tome i po vama, šta je glavni uzrok stanja u kome se trenutno nalazi nekada neprikosnoveni proizvođač centralnih procesora?

You Tube vam pomaže da napravite kratku verziju klasičnog video klipa

Koliko može vrhunski Mini LED? - Samsung QN95B Neo QLED Recenzija

10203
10205
10206
10207
10208
10209