Greška

Došlo je do greške.

Intel očekuje da će 7nm proizvodi biti spremni za dve godine

18.07.2019 10:20 | 4 Hardver
Intel očekuje da će 7nm proizvodi biti spremni za dve godine


Intelova reputacija je bez sumnje poljuljana, kada se pogleda situacija sa kompanijinim 10nm procesom proizvodnje koji je stigao toliko kasno da je od industrijske šale postao veoma zabrinjavajući problem za kompaniju. Kada je objavio 14nm proizvodni proces Intel je bio godinama ispred svoje konkurencije, ali su TSMC i Samsung u međuvremenu uhvatili priključak pa i prestigli Intel.

Ovih dana AMD u prodaji ima 7nm desktop procesore, dok Intel samo isporučuje 10nm mobilne čipove proizvođačima laptopova.

Gledajući unapred, Intelov CEO Bob Swan je potvrdio da kompanija planira da za dve godine ima spreman svoj 7nm proizvodni proces naredne generacije. Trenutno, 7nm je sposoban da omogući buduće čipove koji su manji i lakši za dizajniranje.

 

Pogledajte još: Intel Comet Lake specifikacije sugerišu 10 jezgara, novo podnožje i 14nm+++ proces


Swan je okrivio Intelovu preveliku ambicioznost kao problem kod odlaganja 10nm procesa, ističući da je nod bio previše agresivan. Intel je postavio ciljani dizajn koji je bio ambiciozniji nego ikada, što je bio osnov za kompanijin neuspeh.

Intelov planirani 7nm proces će koristiti EUV tehnologiju i za proizvodnju će biti spreman tokom 2021. godine, zajedno sa kompanijinim redefinisanim 10nm++ procesom.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

marantz Član postova: 694
Ma to je već totalni fijasko... Da mi je neko pričao pre 5 godina da će AMD prvi da izbaci CPU u novijem proizvodnom procesu od Intel-a, teško bi im poverovao... Intel samo ima probleme poslednjih nekoliko godina i nikako da se vrati na pravi put. Ali koga je i briga - niko više ne kupuje laptopove i PC-jeve, bitni su Snapdragoni, Exynosi i Kirini...
vatrogasac53 Član postova: 991
Citiram korisnika: arcibaldeMhm kako da ne, samo gde već ubaciše I drugi + kada 10nm I bez plusića nisu sposobni da naprave...
Prvo laptop 10nm pa onda desktop.
arcibalde Član postova: 5550
Mhm kako da ne, samo gde već ubaciše I drugi + kada 10nm I bez plusića nisu sposobni da naprave...

Prvi uređaj sa Huawei Harmony OS-om bi mogao biti Honor Smart TV

Renderi Samsung Galaxy Tab S6 tableta

10203
10205
10206
10207
10208
10209