Greška

Došlo je do greške.

Intel najavio cenu svoje najjače Arc Alchemist A770 grafičke karte

28.09.2022 11:33 | 0 Hardver
Intel najavio cenu svoje najjače Arc Alchemist A770 grafičke karte

Za početak, vrlo je verovatno da sledeće generacije Intel desktop grafičkih karti na žalost neće biti. Zašto loša vest? Manjak konkurencije nikada ne valja, pogotovu u svetu modernih tehnologija, a treći igrač u GPU segmentu mogao bi vremenom znatno da uzdrma stvari. No, šta je tu je, okrenimo se sadašnjosti, jer je, kako prenosi HotHardware, Intel konačno otkrio preporučene maloprodajne cene za svoju najsnažniju Arc Alchemist grafičku kartu.

Poznate cene

Arc Alchemist saga se nastavlja i nakon što je celokupni program proizvodnje grafičkih karti kompanije Intel ugašen. Do ovog trenutka, postojale su samo špekulacije i neproverene glasine o tome kada će se ove grafičke karte pojaviti u prodaji i koliko će koštati, a pomalo nam je neverovatno da smo najzad dobili zvaničnu informaciju od kompanije Intel.

Pet Gelsinger, izvršni direktor kompanije Intel, izašao je pred javnost i objavio da će preporučena maloprodajna cena za najsnažniju grafičku kartu iz Arc Alchemist serije, A770, počinjati od 329 dolara što je, složićete se, veoma povoljno imajući u vidu koliko koštaju AMD i Nvidia pandani. Naravno, ni na koji način ne pokušavamo da izjednačimo ove proizvode, daleko je Intel GPU od ove dve kompanije, najpre zbog softverske podrške, ali ušteda je ušteda.

ACM_Group_FrontFlat_NoShadowscaled.jpg

Štaviše, sam Pet Gelsinger izjavio je kako ovoliko povećanje cena grafičkih karti smatra nepotrebnim, što posebno odzvanja nakon predstavljanja Nvidia GeForce RTX 4090 grafičke karte. Ponovo, daleko je A770 od RTX 4090, ali je i razlika u ceni ogromna, pa ova izjava svakako ima osnova.

Gde i kada će ove grafičke karte biti dostupne?

Što se tiče datuma kada će se ova grafička karta (najzad) pojaviti na tržištu, to bi tebalo da bude 12. oktobar tekuće godine, pa da napokon vidimo i to čudo. Za sada, još uvek nema informacija o ceni i datumu predstavljanja drugih proizvoda iz Arc Alchemist linije proizvoda, poput Arc Alchemist A770 Limited Edition sa 16 GB radne memorije ili A550.

Google Play Store najzad optimizovan i van mobilnih telefona

Garmin predstavio InReach Messenger, svoje elegantno rešenje za satelitske poruke

10203
10205
10206
10207
10208
10209