Greška

Došlo je do greške.

Intel je spreman da predstavi diskretne GPU-ove do sredine 2020. godine

18.10.2019 10:20 | 0 Hardver
Intel je spreman da predstavi diskretne GPU-ove do sredine 2020. godine


Intel već neko vreme ima planove da uđe na tržište diskretnih grafičkih karti, proširujući svoju ponudu van segmenta integrisanih grafičkih rešenja kako bi ponudio bolje gejming performanse potrošačima i AI akceleraciju poslovnim korisnicima.

U ovom trenutku, informacije ukazuju na to da će Intel predstaviti svoje dodeljene grafičke karte tokom 2020. godine, a kompanija će iskoristiti svoju Xe grafičku arhitekturu kako bi obezbedio konkurentne nivoe performansi.

Intelov prelazak na tržište grafičkih karti je usmeren ka konkurisanju i AMD-u i Nvidiji. Kompanija želi deo tržišta Nvidie u poslovnom segmentu, sa jakim AI performansama a AMD-u će parirati na polju integrisane grafike.

 

Pogledajte još: Intel ipak ne odustaje od 10nm desktop procesora


Intel je potvrdio planove da tokom 2021. godine objavi 7nm Xe seriju grafičkih karti, uz pomoć kompanijine Foveros 3D čip tehnologije, uz želju da na tržište grafičkih karti uđe sa vođstvom na tehnološkom polju.

U ovom trenutku nije poznato kakvi su Intelovi planovi za grafičke karte u gejming segmentu. Očekuje se da će Intel prvo ciljati srednji segment tržišta, ali se ne zna da li će kompanija nuditi funkcije poput raytracing/DXR podrške od starta.

Izvor: Overclock3d

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Motorola nagoveštava sklopivi RAZR za 13. novembar

Huawei P Smart 2020 sertifikacija otkriva tri kamere na poleđini

10203
10205
10206
10207
10208
10209