Greška

Došlo je do greške.

Intel je objavio strategiju i plan objave procesorskih arhitektura u narednim godinama

27.07.2021 18:53 | 0 Biznis IT
Intel je objavio strategiju i plan objave procesorskih arhitektura u narednim godinama


Tokom svog Accelerated događaja, Intel je najavio veliki broj noviteta koji se tiču kompanijine strategije imenovanja arhitektura procesora i njihovog plana objave do 2025. godine i kasnije. Kompanija je najavila i svoju prvu arhitekturu za tranzistore nakon više od dcenije, pod nazivom RibbonFET.

Kada je u pitanju strategija imenovanja nodova procesora, kompanija je načinilaizmene kako bi korisnicima ponudila živopisan pregled nodova, kao i da bi zabeležila konzistentan okvir ponude.

Tako će Intel 7 (ranije poznat kao Enhanced SuperFin) biti usmeren ka Alder Lake arhitekturi na klijentskim mašinaka kao i ka Sapphire Rapids za data centre. Potom sledi Intel 4 (ranije poznat kao 7nm). Intel 3 će biti još jedno značajnije ažuriranje, nakon čega će fokus biti na "poboljšanjima snage i pokrivenosti".

 

Pogledajte još: Intel očekuje novu nestašicu čipova tokom trećeg tromesečja


Na kraju, 2024. godine ćemo videti Intel 20A, koji će ponuditi dve bitne inovacije - RibbonFET i PowerVia. Od 2025. godine i nadalje, Intel će se fokusirati na 18A, sa poboljšanjima za RibbonFET kao i High NA EUV naredne generacije.

Tu su i planovi za poboljšanje EMIB (Embedded multi-die interconnect bridge) u Sapphire Rapids proizvodima i naredne godine. Potom ćemo videti Foveros Omni i Foveros Direct. Više detalja o ovim tehnologijama Intel će objaviti u oktobru.

Izvor: Neowin

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra bi mogao biti predstavljen uz Galaxy S22 seriju telefona

ViewSonic je predstavio XG2431 240Hz gejming monitor

10604
10605
10606
10607
10608
10609