Greška

Došlo je do greške.

Intel Arc GPU drajveri će uključivati i alatke za overklokovanje

25.08.2021 15:58 | 0 Hardver
Intel Arc GPU drajveri će uključivati i alatke za overklokovanje


Intel će, prema svemu sudeći, integrisati alatke za overklokovanje u svojim grafičkim drajverima za predstojeće Arc video karte.

Ovo je objavio Roger Chandler, Intelov potpredsednik i generalni menadžer klijentskih grafičkih proizvoda u rešenja. Iako to nije još potvrđeno, očekuje se da će ove alatke za overklokovanje omogućiti korisnicima da podešavaju frekvencije radnog takta, napajanje i ventilatore GPU-a.

Istaknuto je i da će softver za drajvere imati virtuelnu kameru koja koristi AI za snimanje najzanimljivijih elemanata iz igara, što podseća na Nvidia GeForce Experience funkcije. Preko Intelovog softvera za drajvere mogao bi biti moguć i streaming.

 

Pogledajte još: Intel je ozvaničio svoju CPU arhitekturu 12. generacije - Alder LakeArc Alchemist GPU-ovi će podržavati DirectX 12 Ultimate API, koji uključluje DirectX Raytracing, variable rate shading tier 2 i mesh shading. Biće podržan i Vulkan Ray Tracing.

Intel Arc Alchemist grafičke karte su planirane za objavu tokom prvog tromesečja 2022. godine i biće prve dodeljene gejming video karte iz Intela. Biće zasnovane na TSMC N6 nodu, koji nudi 50% poboljšanje u performansama po vatu i frekvenciji takta u odnosu na prethodnu generaciju.

Izvor: KitGuru

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Motorola Moto G50 5G, sa Dimensity 700 čipsetom, zvanično predstavljen

Samsung Galaxy M32 5G zvanično predstavljen

10203
10205
10206
10207
10208
10209