Greška

Došlo je do greške.

Instagram testira repost opciju

13.09.2022 10:20 | 0 Software/Web
Instagram testira repost opciju

Da li je kopiranje drugih, uveliko korišćenih opcija sa drugih mreža zaista kopiranje? Stižu vesti da je Instagram duboko zagazio u proces testiranja „repost“ opcije, koja će omogućiti deljenje sadržaja drugih korisnika na našem nalogu, piše TechCrunch.

Deljenje priča na Instagram mreži nije nov koncept, ali ako želite da ponovo podelite popularnu objavu, to ste morali da uradite preko Instagram priče ili direktnom porukom. Problem je što priče isteknu za 24 sata, a direktne poruke vide samo oni kojima su poslate.

 

 

Instagram sada testira mogućnost ponovnog javnog deljenja na vašem zidu, bez potrebe da objavljujete snimak ekrana onoga što želite da podelite. Prema objavljenim slikama, repost opcija će se nalaziti u meniju za deljenje posta ili reel-a, a vaši pratioci će moći da odgovore na ovaj sadržaj porukom.

Repost tab će biti prikazan na profilu svakog od nas i vidljiv svim pratiocima.

Koncept ponovnog objavljivanja na društvenim medijima verovatno potiče iz Retweet funkcije Twitter mreže, koju su od tada usvojile druge platforme. Instagram planovi za repost funkciju dolaze nakon što je TikTok testirao sopstvenu Retweet verziju sa dodatkom novog dugmeta „Repost” koje omogućava korisnicima da pojačaju video snimke na platformi tako što ih dele sa svojim pratiocima. Ali za razliku od Retweet opcije na Twitter mreži, ponovo postavljeni video snimci na TikTok-u se ne pojavljuju na vašem TikTok profilu, jer se šalju samo na For You fidove vaših prijatelja.

Tweet

Instagram se pretvara u TikTok

Iako bi uvođenje repost funkcije na Instagram mreži mogao biti dobrodošao dodatak za neke korisnike, drugi bi to mogli videti kao još jednu funkciju koja će zakomplikovati ovu društvenu mrežu. Neki korisnici su već izrazili frustraciju zbog nedavnih promena ove mreže, koja se sve više fokusira na video i sve više liči na TikTok.

Deluje da korisnici Instagram mreže nisu tražili više funkcija, a mnogi zapravo pozivaju da se platforma vrati svojim korenima. Dodavanje funkcije ponovnog objavljivanja može još više da isključi neke korisnike sa Instagram mreže, posebno kada je to funkcija kopirana sa drugih društvenih mreža.

IFA 2022 Vlog: Berlin je sasvim poseban grad

Kina odobrila tri misije na Mesec, traži se novi izvor energije

10504
10505
10506
10507
10508
10509