Greška

Došlo je do greške.

Instagram testira prikaz fotografija i video zapisa preko celog ekrana u fidu

04.05.2022 16:10 | 0 Software/Web
Instagram testira prikaz fotografija i video zapisa preko celog ekrana u fidu

 

Novi eksperimenti sa Instagramovim „kućnim“ feed-om omogućiće aplikaciji da postane sličnija svom konkurentu, TikToku. Kompanija je počela da eksperimentiše sa prikazivanjem sadržaja preko celog ekrana u početnom feedu, gde će korisnici videti vertikalni sadržaj odmah po otvaranju aplikacije.

Testiranje je u toku, rekao je šef društvene mreže Adam Moseri na video snimku objavljenom na njegovoj stranici na Tviteru. Prema njegovim rečima, "više" fotografije i video snimci će početi da se pojavljuju u fidu nekih korisnika.

Testiramo novo, impresivno iskustvo pregledanja u glavnim rezultatima „Home“ pretrage. Ako učestvujete u testu, pogledajte ga i recite mi šta mislite o tome“, napisao je Moseri na svom Tviter nalogu.

 

Pogledajte još: Instagram testira funkciju koja vam omogućava da pinujete postove na svom profiluSudeći po slici pametnog telefona u videu, u novim objavama preko celog ekrana, komentari, lajkovi i druge informacije se postavljaju na vrh slika, a ne na dno, kao i obično. Iako panel sa pričama nije vidljiv, Meta kaže da korisnici mogu da pristupe pričama sa vrha ekrana. Pretraga, Reels, kupovina i korisnički profil će i dalje biti dostupni; zahvaljujući dugmićima na dnu ekrana. Obaveštenja, poruke i druge opcije će se nalaziti na vrhu ekrana.

Inovacije u Instagramu su bile očekivane jer kompanija namerava da se ozbiljno takmiči sa TikTokom i drugim sličnim servisima. Društvena mreža aktivno promoviše kratke video zapise među kreatorima sadržaja i korisnicima; dodeljivanje sredstava za novčane nagrade vrhunskim kreatorima Reels. Međutim, kloniranje video zapisa iz TikTok-a se ne preporučuje, prenosi The Verge.

Krajem aprila Moseri je najavio da će platforma promeniti algoritam rangiranja; u korist „originalnog” sadržaja. Istovremeno, kompanija se trudi na sve moguće načine; da namami autore originalnog sadržaja sa konkurentskih sajtova; uključujući razvoj specijalnih alata za jednostavno kreiranje video zapisa u Reels formatu.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Xiaomi je objavio listu uređaja koji više nisu podržani

Samsung UFS 4.0: stiže novi standard za brzu memoriju u pametnim telefonima

10504
10505
10506
10507
10508
10509