Greška

Došlo je do greške.

Instagram šifre nekih korisnika procurele u plaintext-u

18.11.2018 20:00 | 5 Software/Web
Instagram šifre nekih korisnika procurele u plaintext-u

 

Facebook nastavlja sa problemima pri čuvanju ličnih informacija članova privatnim. Najnoviji problem za ovu mrežu društvenih medija dolazi od jedne od njihovih starijih akvizicija, Instagrama. Izveštaj u The Information-u krajem prošle nedelje, otkrio je da se lozinke koje pripadaju nekim korisnicima Instagrama mogu videti u plaintext-u.

I da stvar bude gora, za curenje ovih podataka se krivi greška pronađena u funkciji koja omogućava korisnicima Instagrama da vide koji su lični podaci prikupljeni od strane servisa.

 

Pogledajte još: Facebook Messenger omogućio Unsend opciju

 

Oni koji su pogođeni koristili su alat "Preuzmi svoje podatke" koji je dodat prošlog aprila. Neki od onih koji su tražili ovu informaciju, videli su svoju lozinku koja je navedena u plaintext-u unutar URL-a. Ove informacije su takođe sačuvane na Facebookovim serverima.

Sa druge strane, Instagram kaže da je samo "vrlo mali broj ljudi" na ovaj način video svoju lozinku. Kada je Instagram otkrio problem, sistem je promenjen tako da više ne otkriva lozinke. Informacije sačuvane na Facebookovim serverima su izbrisane.

Svi pogođeni članovi Instagrama-a su kontaktirani i rečeno im je da menjaju svoje lozinke. Takođe su ih savetovali da obrišu istoriju svog pretraživača.

Facebook je kupio Instagram još 2012. godine za milijardu dolara. U to vreme Instagram je bio poznat kao aplikacija za deljenje fotografija koja nudi različite filtere za članove koji bi mogli da ih koriste na svojim slikama. Od tada, aplikacija je dodala Stripe, dugogodišnji video i drugi sadržaj, što mu je omogućilo da uspeva i uvećava se u Facebook-ovom ekosistemu.

Izvor: Phonearena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Censored Član postova: 1466
--- link ---
Masinac Član postova: 1023
Citiram korisnika: CensoredSamo je pitanje vremena kada ce klasicne lozinke prestati da budu nudjene kao opcija - najmanje sto ce servisi traziti za logovanje je otisak prsta...
Otisak prsta je manje siguran nego dobra šifra. Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Tomislav Neregistrovan korisnik
Tate!
Censored Član postova: 1466
Samo je pitanje vremena kada ce klasicne lozinke prestati da budu nudjene kao opcija - najmanje sto ce servisi traziti za logovanje je otisak prsta...

Netflix dominira internetom, BitTorrent na petom mestu

Pojavili se renderi maski za Nokia 9 Pure View

10504
10505
10506
10507
10508
10509