Greška

Došlo je do greške.

Instagram počinje testiranje fotografija izduženog formata

08.08.2022 11:17 | 0 Software/Web
Instagram počinje testiranje fotografija izduženog formata

U poslednje vreme kao da Instagram, pod budnim okom kompanije Meta, pokušava da se sve više odrekne svog identiteta u svrhu borbe sa konkurencijom sa kojom sve teže izlazi na kraj. Poslednje u nizu su i fotografije, koje bi mogle prestati da budu klasičnog “kockastog” formata prema informacijama na sajtu Endgadget

Čemu fotografije izduženog formata? 

Prvo što je nama palo na pamet kada smo načuli da Instagram radi na jednoj ovakvoj funkcionalnosti jeste potpuna unifikacija platforme sa Reels video formatom, a sve u cilju kopiranja i borbe protiv najezde skakavaca na zapadni svet društvenih mreža, oličene u usponu platforme TikTok. U ovom trenutku, čelnici kompanija Instagram planiraju da kroz nekoliko nedelja otpočnu testiranje ove funkcionalnosti i provere puls publike koja im, ako je sudeći po Reels, ništa neće značiti jer će na kraju implementirati ono rešenje koje oni, a ne publika, žele, jer šta publika uopšte i zna? 

Novi format fotografija biće 9:16 i omogućiće korisnicima da se oslobode staromodnih kvadratastih fotografija i uđu u moderno doba fotografijama izduženog formata koje nisu želeli. Kako je istakao Adam Moseri, “Imate video snimke izduženog formata preko celog ekrana, ali nemate slične fotografije. Pomislili smo kako bismo mogli da oba segmenta naše društvene mreže tretiramo na isti način”. 

U ovom trenutku je, naravno, moguće postaviti fotografiju ovog formata na Instagram ali samo u vidu “Story” funkcionalnosti koja nestaje posle nekog vremena, a ako nestane, da li je takve fotografije ikada i bilo? Trenutno, fotografije vertikalnog formata prikazuju se u odnosu stranica od 8:10, pa bi tako ovo mogla da bude značajna promena za sve korisnike. Naravno, niko vas još uvek ne bi mogao naterati da postavljate fotografije takvog formata, ali ko zna šta bi budućnost mogla da donese imajući u vidu Reels. 

Hoće li prihvaćenost biti bolja u poređenju sa Reels? 

A kada več govorimo o Reels i TikTok formatu video snimaka i čitavoj buci koja se oko toga podigla, da li ste znali da postoji čak i peticija na Change.org imena “Make Instagram Instagram Again”, iliti “Da Instagram ponovo bude Instagram” i da ova peticija u trenutku pisanja ovog teksta ima čak 296.828 potpisa. Smatramo da ovo dovoljno govori o zadovoljstvu publike silnim izmenama na ovoj društvenoj mreži koja polako počinje da gubi svoj prepoznatljivi identitet u cilju kratkoročnog dodvoravanja mlađoj generaciji korisnika. 

Na površini ekrana mobilnog telefona, svakog trenutka boravi i do 2000 vrsta bakterija

Istorijat senzora otiska prsta na mobilnim telefonima

10504
10505
10506
10507
10508
10509