Greška

Došlo je do greške.

Instagram opet krade fore sa TikToka, stižu Templates

25.04.2022 10:10 | 0 Software/Web
Instagram opet krade fore sa TikToka, stižu Templates

 

U ovom trenutku, video zapisi na društvenoj mreži Instagram baziraju se na funkcionalnosti pod nazivom Reels, koja korisnicima omogućava da snimaju kratke video zapise zabavnog karaktera. Prema samoj kompaniji Instagram, Reels je za osobe koje “učestvuju u društvenim trendovima i sarađuju sa celokupnom zajednicom ove društvene mreže prilikom otkrivanja novih ideja i trendova”. Dakle, ukoliko želite da budete “in” na Instagramu, koristite Reels.

Međutim, čini se da kompanija Instagram ne planira da stane samo na Reels-u, već se sprema da tu funkcionalnost dodatno oplemeni sa Instagram Templates. Ali šta bi tačno Templates trebalo da pruži korisnicima?

Ova nova funkcija društvene mreže Instagram unutar Reels-a će korisnicima omogućiti da preuzmu šablon za svoj Reels video zapis, sa sve vremenskim zapisima unutar njega, i prenesu ga na video zapis, tj. Reels koji žele da snime. Kako navodi TechCrunch, ova funkcionalnost trebalo bi da bude slična maltene istom alatu koji društvena mreža TikTok već nudi, a koja omogućava korisnicima, iliti kreatorima da svoj vide zapis ubace u video sekvencu i šablon koji već postoje.

Inženjer Alesandro Paluci (Alessandro Paluzzi) primetio je ovu funkcionalnost unutar koda ove društvene mreže još u january, dok je influenserka i marketinški menadžer Džosefina Hil (Josephine Hill) već dobila mogućnost i da je isproba, a da mi tada nismo ni znali kako će se ona zvati.

 

Pogledajte još: Novi sistem rangiranja videa stiže na InstagramTokom meseca marta, ona je postavila fotografiju na Twitter kojom je najavila da društvena mreža Instagram priprema novu funkcionalnost za svoje korisnike koja će im omogućiti da “zamene postojeće šablone video klipova sa svojim zapisima”. Ovo bi moglo korisnike da poštedi upotrebe third-party šablona sa sajtova poput Canva-e, pa bi sve ostalo na samoj društvenoj mreži Instagram, kako bi njeni tvorci i vlasnici najviše i želeli, piše The Verge.

Nama je najzanimljiviji trenutni uticaj i popularnost TikTok-a, kao i želja Instagram-a da u potpunosti ukine mogućnost da korisnici objavljuju video snimke nastale putem ove društvene mreže i koji imaju žig, ne zveri, nego TikTok-a. Dakle, čelnici Instagrama nisu zadovoljni, a ostaje veliko pitanje hoće li uspeti ozbiljnije da naškode rastućoj pretrnji sa istoka.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Google Pixel Watch primećen uživo?

Stižu Poco Watch i Poco Buds Pro Genshin Impact Edition

10504
10505
10506
10507
10508
10509