Greška

Došlo je do greške.

Instagram najzad vraća hronološki feed, korisnici dobili šta su tražili

24.03.2022 10:45 | 0 Software/Web
Instagram najzad vraća hronološki feed, korisnici dobili šta su tražili

 

Pre, kako se sada čini, mnogo godina, pri samim začecima društvene mreže Instagram, korisnici su svoje linije sa objavama korisnika, tj. feed, mogli da listaju hronološkim redosledom, iliti redosledom kojim su osobe koje pratite postavljale slike i video zapise na svoje profile.

Nakon toga, Instagram je rešio da stvari promeni, po mišljenju mnogih korisnika, na gore, pa je hronološki način praćenja objava ukinut i zamenjen algoritmičkim načinom. Dakle, algoritam ove društvene mreže bi vam, na osnovu vaše aktivnosti i vaših korisničkih tendencija, prikazivao objave osoba čije profile pratite. Dakle, nema veze kada je objava napravljena – ako pomno pratite profil jednog korisnika, njegove objave bi vam bile bliže vrhu feed-a.

Slične algoritme koristi i društvena mreža Facebook, ne prikazujući vam sve objave vaših prijatelja, već se samo fokusirajući na one koje najviše pratite, čije objave lajkujete ili komentarišete, i na čije profile češće idete.
A sada, Instagram je, na zadovoljstvo, ali i na iznenađenje svojih korisnika, odlučio da svima omogući pristup i hronološkom sortiranju korisničkih obaveštenja. Najnovija verzija ove aplikacije sada ima dve dodatne opcije za feed – “Following” i “Favorites”.

 

Pogledajte još: Instagram uvodi tagovanje proizvoda za sve korisnike“Following” je tradicionalni način praćenja objava korisnika koji se fokusira na prikazivanje najskorijih objava na prvom mestu. Sa druge strane, opcija “Favorites” dozvoljava korisnicima da prate objave onih korisnika koji su deo posebne grupe koju su sami korisnici napravili. I opcija “Favorites” ja takođe uređena hronološki, prikazujući prvo najnovije objave.

Trenutno, u “Favorites” kategoriju moguće je dodati do 50 različitih profila, što prilikom odabiranja te opcije za feed znači da ćete pratiti samo njihove objave. Uz to, postovi ovih korisnika će se pozicionirati i pre drugih objava ukoliko odlučite da koristite standardni feed, javlja WCCFTech.

Jedina loša strana svega ovoga jeste što, za sada, nije moguće postaviti niti jednu od ove dve opcije kao “default” opciju, što znači da ćete, ukoliko želite svoj Instagram da pratite hronološki, morati svaki put kada pokrenete aplikaciju da klikom na strelicu pored loga aplikacije odaberete jedan od dva načina sortiranja feed-a. Svakako, veoma lepa vest za sve ljubitelje ove aplikacije.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Nvidia želi da proizvodi čipove sa Intelom

Poznate cene za Samsung Galaxy M23 i M33 u Evropi

10504
10505
10506
10507
10508
10509