Greška

Došlo je do greške.

Instagram Lite za Android zvanično stiže u 170 zemalja

10.03.2021 14:42 | 0 Software/Web
Instagram Lite za Android zvanično stiže u 170 zemalja


Instagram je objavio globalnu dostupnost "Lite" verzije svoje popularne aplikacije. Instagram Lite predstavlja svedeniju verziju popularnog servisa i omogućava fluidnije iskustvo korišćenja platforme na bilo kom uređaju i uz bilo koju konekciju. Ova objava je usmerena ka zemljama u razvoju.

Developeri Instagrama su istakli da je aplikacija kreirana sa ciljem kako bi se omogućio pristup servisu u zemljama koje imaju limitiran ili loš pristup internetu, kao i za uređaje sa osnovnim/budžetskim specifikacijama. Instagram je prošle godine ukinuo prethodnu verziju svoje "lite" aplikacije, a kompanija je tada istakla da radi na novoj verziji.

instagram2_8.jpg


Instagram Lite zauzima svega 2MB prostora, a Instagram je ovo ostvario korišćenjem sopstvenih servera za obradu zahteva umesto da se to radi na telefonu. To je ostvareno značajnim smanjenjem API-ja, uklanjanjem animacija i prelaza. Naravno, ovaj potez je uticao na to da neke funkcije izostanu, pa tako Instagram Lite ne podržava IGTV video. Korisnicima je dostupan pristup Reels i stories funkcijama, kao i slanje poruka i pretraga.

Kompanija je potvrdila da je u razvoju tamna tema za Instagram Lite, a trebalo bi da postane dostupna u narednim nedeljama.

Izvor: NextPit

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Cooler Master predstavlja MasterAir MA612 Stealth ARGB, MA612 Stealth i MA624 Stealth hladnjake

Nikkei: Apple smanjuje stopu proizvodnje iPhone 12 mini modela

10504
10505
10506
10507
10508
10509