Greška

Došlo je do greške.

Instagram dostigao milijardu aktivnih korisnika mesečno

21.06.2018 08:56 | 2 Software/Web
Instagram dostigao milijardu aktivnih korisnika mesečno


Iako deluje kao da nije predstavljen tako davno, Instagram je objavljen 2010. godine za iOS platformu. Android verzija je usledila uskoro nakon toga. Ubrzo potom, Facebook je kupio Instagram za oko milijardu dolara. U to vreme, Instagram je bio poznat po filterima koje je nudio članovima koji su delili fotografije na aplikaciji.

Od tog trenutka, Instagram je dodao veliki broj novih funkcija, uključujući Instagram Stories i mnoge druge, koje uglavnom inspiraciju crpe iz onoga što nudi Snapchat.

Sada je Instagram objavio da je dostigao milijardu aktivnih korisnika na mesečnom nivou. Stopa rasta aplikacije iznosi približno 5% na tromesečnom nivou, prevazilazeći konkurenta Snapchat, ali i svoju korporativnu majku kompaniju - Facebook.

Pogledajte još: Instagram će omogućiti korisnicima da prate koliko vremena provode na aplikaciji


Iako Facebook ne objavljuje zasebne finansijske rezultate koje ostvaruje Instagram, eMarketer sugeriše da je servis donoeo 5,58 milijardi dolara prihoda samo od reklama u SAD tokom ove godine, što je porast od 70 procenata u odnosu na 2017. godinu. Instagram je, prema navodima, ostvario 28,2% ukupnih prihoda koje je Facebook ostvario u mobilnom sektoru.

Dostizanje milijarde aktivnih mesečnih korisnika će Instagramu (a ujedno i Facebooku) pomoći na dva načina. Prvo, kompanije će moći da privuku više oglašivača koji žele da na raspolaganju imaju veliki broj ljudi. Drugo, dve kompanije će moći više da naplaćuju za reklame koje se postavljaju na njihovim servisima.

Izvor: PhoneArena

Ikac Neregistrovan korisnik
A interesantna im je i nova IGTV usluga

BitTorrent prodat blockchain startapu za 140 miliona dolara

Fortnite zaradio 100 miliona dolara na iOS-u za samo 90 dana

10504
10505
10506
10507
10508
10509