Instagram dodao nove sigurnosne funkcije

Instagram je objavio tri nove funkcije orijentisane na sigurnost, nakon nedavog skandala sa hakovanjem naloga

Instagram je objavio tri nove funkcije orijentisane na sigurnost, nakon nedavog skandala sa hakovanjem naloga.Prvo, About This Account opcija će biti dostupna na svakom profilu (kada se pritisne meni sa tri tačke). Ovo će korisniku dati informacije o datumu kada je nalog kreiran, zemlji iz koje stiže, drugim nalozima sa deljenim pratiocima, sve izvršene izmene korisničkog imena u poslednjih godinu dana i sve oglase koji se trenutno prikazuju.
instagram2_5.jpgSve ovo bi korisniku trebalo da pomogne da odredi koji nalozi pripadaju autentičnim individuama, a koji su lažni ili botovi. Od septembra, korisnici s velikim brojem pratilaca mogu da obrade informacije iz ove sekcije, pre nego što one postanu dostupne javno.
Pogledajte još: Facebook i Instagram objavili alatke koje korisnicima omogućavaju da prate svoje aktivnosti na mrežama
Pored ovoga, moguće je zatražiti da vaš nalog postane verifikovan. Potrebno je otići u profil, pritisnuti ikonicu menija, izabrati Settings i izabrati potrebnu opciju. Ovo naravno ne garantuje da će nalog biti verifikovan.Na kraju, korisnici će uskoro moći da koriste eksterne aplikacije za verifikaciju u dva koraka kada se loguju na svoj Instagram nalog. Ubacivanje ove fukcije je već počelo, a svima bi trebalo da bude dostupno u narednim nedeljama.Izvor: GSMArena
 
Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije
 
Pogledajte preporučeni video sa Benchmark Youtube kanala:

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi