Greška

Došlo je do greške.

Instagram će sada upozoravati korisnike pre nego što objave nešto uvredljivo

17.12.2019 17:52 | 0 Software/Web
Instagram će sada upozoravati korisnike pre nego što objave nešto uvredljivo


Tokom poslednjih nekoliko meseci i godina, Facebook odlučio da pokuša da zaštiti svoje korisnike od potencijalno uvredljivog sadržaja. Jedan od načina na koje kompanija to čini jeste upozoravanje korisnika na Instagramu u slučaju objavljivanja komentara koji bi se mogao smatrati uvredljivim. Funkcija je počela da se pojavljuje tokom leta ove godine.

Sada se to ista funkcija upozoravanja širi i na nove objave u feed-u, a funkcionisaće kao i ranije. Kada Instagram AI algoritam otkrije da objava može da sadrži znakove maltretiranja, aplikacija će obavestiti korisnika da su zbog tog razloga već prijavljivani slični komentari. Korisnici će imati mogućnost da preispitaju reči koje koriste pre objavljivanja sadržaja.

 

Pogledajte još: Instagram testira opcije za lakše upravljanje nalozima


Instagram ističe da se vide pozitivni rezultati primene ove funkcije na Instagramu i da bi promena mogla da smanji maltretiranje i pomogne u edukaciji korisnika o stvarima koje su dozvoljene na platformi. Funkcija je dostupna korisnicima iz određenih izabranih zemalja, ali će vremenom postati široko dostupna.

Pored zaštite korisnika od maltretiranja, Instagram je napravio i napredak u zaštiti sigurnosti i privatnosti svoje mlađe publike, sprečavajući korisnike mlađe od 13 godina da kreiraju nalog. U budućnosti servis će takođe preporučivati određena podešavanja privatnosti na osnovu starosti korisnika.

Izvor: Instagram

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoft sada prihvata predloge za Edge Chromium ekstenzije

LG postavlja visoke standarde sa novim 8K Ultra HD televizorima

10504
10505
10506
10507
10508
10509