Greška

Došlo je do greške.

Instagram za desktop konačno dobija mogućnost dodavanja novih fotografija i videa

19.10.2021 19:13 | 0 Software/Web
Instagram za desktop konačno dobija mogućnost dodavanja novih fotografija i videa


Instagram ove nedelje dobija pregrešt novih funkcija, a među njima je konačno i mogućnost dodavanja novih fotografija i videa za Instagram desktop. Iako je do sada bilo moguće logovanje na Instagram sa desktopa i pregled sadržaja, za uploadovanje objava sa fotografijama i video klipovima je bio potreban mobilni uređaj.

To će se promeniti uskoro, jer Instagram 21. oktobra dobija mogućnost kačenja objava preko desktop browsera. Isti limiti, koji trenutno postoje u aplikaciji, primenjivaće se i na ovu verziju, tako da će korisnici moći da kombinuju fotografije i video dužine ispod 60 sekundi.

Iako se Instagram jasno proslavio na telefonima, pristup istim funkcijama sa desktopa bio je često tražena karakteristika tokom godina. S obzirom na to da se preduzeća i profesionalni kreatori sadržaja oslanjaju na Instagram radi publiciteta, mogućnost uređivanja fotografija i video zapisa u aplikacijama za računare, a zatim njihovo objavljivanje, biće korisna nadogradnja.

U međuvremenu, za one koji još uvek koriste aplikacije, Instagram dodaje i neke nove funkcije za saradnju. Instagram Collabs će omogućiti da dva korisnika efikasno budu koautori objava i Reels. Nadovezujući se na postojeći sistem obeležavanja, sada ćete moći da pozovete nekoga da podeli objavu sa vama.

 

Aktuelno: Benchmark šolja. Samo za vas! (video)


Pod pretpostavkom da prihvate taj poziv, rezultirajuće fotografije i video zapisi će biti vidljivi na timeline-u obe osobe tako da ih njihova publika može videti. Lajkovi, pregledi i komentari će se takođe sinhronizovati sa obe vremenske linije.

U međuvremenu, postovima će se dodati nove opcije prikupljanja novčanih sredstava. Pritiskom na taster "+" prikazaće se nova neprofitna opcija, koju možete dodati da biste prikupili novac za dobrotvorne svrhe.

Instagram dodaje i nove Reels efekte koji prikazuju stvari poput 3D stihova koji su sinhronizovani sa muzikom i druge specijalne efekte vezane za pozadinu.

Nove funkcije počeće da se pojavljuju od danas, a očekuje se da će do kraja nedelje postati široko dostupne korisnicima.

Izvor: SlashGear

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Da li su podaci bezbedni na vašem pametnom uređaju?

Google je predstavio Pixel 6 i Pixel 6 Pro sa premijum karakteristikama

10504
10505
10506
10507
10508
10509