Greška

Došlo je do greške.

Instagram testira nove filtere koji blokiraju određene reči

01.09.2022 10:21 | 0 Software/Web
Instagram testira nove filtere koji blokiraju određene reči

Poznato je da Instagram u poslednje vreme radi na poboljšanoj sposobnosti podešavanja sadržaja koja će vam se pojavljivati na “traci” ili “lajni”, kako god vam je draže. Kako prenosi Wccftech, ova društvena mreža započela je testiranje novih funkcionalnosti koje će vam dati još veću kontrolu sadržaja koji želite ili ne želite da vidite. 

Novi filteri 

U ovom trenutku testira se funkcionalnost koja će korisnicima jednostavnim klikom na ikonicu sa desne strane polja za pretragu omogućiti da odaberu sadržaj koji će se prikazivati unutar “Explore” trake. “Explore” predstavlja skup svih onih postova u kojima ste najčešće uživali i ažurira se shodno vašim ličnim interesovanjima. Međutim, opcija koja se testira omogućava vam da sadržaj koji vas ne interesuje obeležite kao “Not interested” i izbacite ga iz vaše “Explore” sekcije. Pored toga, moći ćete da sprečite pojavljivanje neprimerenog (“sensitive”) sadržaja, ukoliko ne biste želeli da “istražujete” škakljive stvari. 

Instagram_filters_1.jpg

Pored toga, od sada ćete moći da, umesto samo jednog tipa sadržaja koji ne želite da se više prikazuje, svrstate ga u kategoriju “Not interested” - umesto sporog pojedinačnog obeležavanja. Takođe, želimo da naglasimo kako ova funkcionalnost nije još uvek dostupna svima i da se nalazi u fazi testiranja, pa se lako može dogoditi da Instagram odluči da je ne uvede kao sastavni deo svoje aplikacije. 

Filtriranje celokupnih reči 

Kada smo već kod novina koje Instagram testira, tu je i opcija da u potpunosti blokirate prikazivanje sadržaja koji u svojim “heštegovima” sadrži fraze koje ste sami postavili kao nepoželjne. Pored toga, u filter možete dodati i emotikone za koje ne želite da se nađu u “heštegovima” sadržaja koji pratite. Na ovaj način Instagram vam donosi unapređenu funkcionalnost filtriranja željenih i neželjenih sadržaja. Za sada još uvek nije poznato kada i da li će ove izmene zaživeti za sve korisnike ove društvene mreže. 

Apple želi satelitsku vezu za iPhone 14, ali to zavisi od dogovora sa operaterima

Prvi telefon sa Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2

10504
10505
10506
10507
10508
10509