Greška

Došlo je do greške.

Instagram pretvara sve video snimke kraće od 15 minuta u Reels

24.07.2022 11:09 | 0 Software/Web
Instagram pretvara sve video snimke kraće od 15 minuta u Reels

Ranije tokom meseca jula kompanija Instagram otpočela je testiranje nove funkcionalnosti koja svaki video zapis postavljen od strane korisnika pretvara u Reels klip koji se prikazuje preko celog ekrana. Kompanija je objavila da je ovo naišlo na dobar odziv pa će tako u budućnosti svaki video klip koji je kraći od 15 minuta automatski biti predstavljen kao Instagram Reel.

Kopiranje je znak poštovanja

Svaki video klip koji ispunjava kriterijume da postane Reel postaće dostupan ne samo vašim pratiocima, već svim korisnicima ove društvene mreže širom sveta. U zavisnosti od sadržaja vašeg video klipa algoritam koji kontroliše promociju video sadržaja kroz Reels će sadržaj koji ste stvorili preporučiti korisnicima Instagrama širom sveta.

Međutim, treba naglasiti i kako ovo važi samo za one naloge koji su javni. Ukoliko je vaš Instagram nalog privatan, vaši video zapisi neće se automatski pretvoriti u Reels i ostaće dostupni samo vašim pratiocima. Pored toga, Instagram neće automatski vaše stare video zapise pretvoriti u Reels čak ni ukoliko je vaš profil javan.

Insta

Do sada, video zapisi su automatski postajali Reels ukoliko su bili kraći od 90 sekundi, pa ovo jeste ogromna promena funkcionisanja ove društvene mreže. Naravno, sve to je inspirisano onime što radi TikTok, a zli jezici bi rekli kako je ovo očajnički potez kompanije Instagram da isprati trendove koje postavlja kineski gigant.

Olakšano kreiranje video sadržaja

Pored pretvaranja svih vide klipova kraćih od 15 minuta u Reels za javne Instagram profile, ova društvena mreža unaprediće postupak snimanja video zapisa sa nekoliko novih funkcionalnosti:

  • Duals donosi sposobnost da istovremeno snimate korišćenjem i prednje i zadnje kamere.
  • Templates omogućava da snime sopstveni Reel video zapis korišćenjem istog formata prisutnog na video snimku nekog drugog korisnika koji ste upravo odgledali.

Pazite šta radite na Twitch mreži da ne završite na crnoj listi

Prototip prvog Apple-1 računara se prodaje na aukciji, očekivana cena je 500.000 dolara

10504
10505
10506
10507
10508
10509