Greška

Došlo je do greške.

Instagram influenseri će sada moći da ograniče postove samo za svoje pretplatnike

17.07.2022 09:27 | 0 Software/Web
Instagram influenseri će sada moći da ograniče postove samo za svoje pretplatnike

Instagram planira da tvorcima sadržaja na svojoj platformi (influenserima) dozvoli da određene postove i video snimke sakriju iza pretplate. Ovo predstavlja unapređene sistema pretplate koji je najavljen tokom januara meseca tekuće godine, a koji je originalno doneo vid direktne monetizacije kreatorima na ovoj društvenoj mreži, prenosi PCMag.

Šta novi vid pretplate donosi?

Želite da pogledate baš taj najekskluzivniji post, reel ili story vašeg omiljenog tvorca na društvenoj mreži Instagram? Uskoro biste za to morali da platite. Zašto? Zato što društvena mreža Instagram proširuje mogućnosti svog sistem pretplate i dozvoliće osobama čiji se sadržaj smatra uticajnim da određenim Reels video snimke i fotografijama omoguće pristup samo svojim pretplatnicima.

Adam Moseri, izvršni direktor ove društvene mreže, juče je objavio kako će stvaraoci sadržaja na Instagramu moći da stvaraju ekskluzivne Reels video klipove i druge postove samo za one pratioce koji plaćaju mesečnu pretplatu na njihov profil. Pored toga, pretplata donosi i mogućnost privatnog četa sa osobom na čije ste sadržaje pretplaćeni sa još dvadeset i devetoro drugih pretplatnika.

deekshapahariyaPKJLZul_bUgunsplash.jpg

Prema njegovim rečima “Ukoliko ste kreator, onda ste i firma, a mi želimo da vam omogućimo stabilan priliv novca kroz pretplate. Ovo je samo jedan korak na mnogo dužem putu koji će doneti mnogo zanimljivih funkcionalnosti koje će stvaraocima sadržaja omogućiti da od toga žive”.

U ovom trenutku sistem pretplate dostupan je u većini zemalja osim na Kubi, u Ukrajini, u Irani, u Severnoj Koreji i u Siriji. Međutim, kada smo mi posetili zvaničnu stranicu koja objašnjava princip funkcionisanja novih pretplata dobili smo obaveštenje kako ova funkcija nije dostupna u našem regionu.

Ko može da omogući pretplatu?

U ovom trenutku nije dato jasno objašnjenje o tome koji stvaraoci sadržaja na društvenoj mreži Instagram mogu da omoguće pretplatu na svom profilu. Verovatno treba da ostvarite određeni nivo bitnosti, popularnosti kao i dostignete određeni broj pratilaca kako bi vas ova društvena mreža prepoznala kao osobu podobnu za omogućavanje pretplate, tj ako se EU i SAD dogovore oko prenosa podataka i cela Evropa uskoro ne ostane bez Facebook i Instagram mreže.

Samsung M8 Smart - pametni monitor (video)

Žao nam je kripto-rudari - objavljen je datum kada Ethereum mreža prelazi na Proof of Stake sistem

10504
10505
10506
10507
10508
10509