Informacije o Santa Rosa platformi

Naslednik Intelove aktuelne "Napa" mobilne platforme se razvija pod kodnim imenom "Santa Rosa". Santa Rosa će biti kompatibilna sa nedavno predstavljenim Core Duo procesorima, kao i nadolazećim procesorima sledeće generacije (Merom) i čipsetima predviđenih za rad sa njima (Crestline). Crestline će podržavati 800 MHz FSB,

Naslednik Intelove aktuelne "Napa" mobilne platforme se razvija pod kodnim imenom "Santa Rosa". Santa Rosa će biti kompatibilna sa nedavno predstavljenim Core Duo procesorima, kao i nadolazećim procesorima sledeće generacije (Merom) i čipsetima predviđenih za rad sa njima (Crestline). Crestline će podržavati 800 MHz FSB, kao i Kedron, novi WLAN kontroler Intela, koji će podržavati novi 802.11n Wi-FI standard i integrisaće se u ICH8-M southbridge. Platforma će biti predstavljena u martu 2007. odnosno oko pola godine nakon lansiranja Meroma, i trebalo bi da ostane aktuelna sve do izlaska Meromovog naslednika, 45-nanometarskog procesora Penryn, čiji se izlazak planira tokom 2008. godine.

Izvor: VR-Zone

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi