Greška

Došlo je do greške.

Indija je sada veće tržište telefona od SAD

26.01.2020 19:32 | 3 Biznis IT
Indija je sada veće tržište telefona od SAD


Kina je pre nekoliko godina prestigla SAD i postala je najveće tržište pametnih telefona na svetu, ali sada Amerika ne može da se pohvali ni drugim mestom. Analitičara procenjuju da je Indija pretekla SAD i postala je drugo najveće tržište, sa 158 miliona telefona koji su se u ovu zemlju isporučili tokom 2019.

Ovakav rezultat je ostvaren uglavnom zbog rasta popularnosti kineskih proizvođača koji nude uređaje po agresivnijim cenama, prema navodima analitičara. Ogromnih 72 procenta telefona koji su isporučeni u Indiju dolazi od brendova kao što su Xiaomi, Vivo, Realme i Oppo.

To ne znači da su ostali brendovi ostvarili lošu isporuku, ali su njihovi rezultati bili različiti. Apple je je postvario veći rast krajem 2019. zahvaljujući smanjenju cena za iPhone XR i debitovanju iPhone 11 modela. Međutim, Samsung je u istom periodu ostvario pad od pet procenata u 2019. godini.

 

Pogledajte još: Evropa voli Xiaomi


Nije iznenađenje to što je Indija prestigla SAD, s obzirom na broj stanovnika i tržište koje je u rastu, gde više ljudi može sebi da priušti pametne telefone. Međutim, ovakvo stanje na tržištu bi moglo imati značajan uticaj na to kako proizvođači telefona nude uređaje izvan dosadašnjih okvira na koje smo navikli. Sada je veća verovatnoća da će se sve više telefona dizajnirati u Indiji. Stoga ne bi bilo iznenađenje da vidimo da naši omiljeni brendovi pomere svoj fokus kada je proizvodnja i tržišni fokus u pitanju.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

arcibalde Član postova: 5520
Bogatese
lepi kokan Član postova: 5072
Čudnovata stvar. Milijardu indijanaca vs dvesta milijona kauboja.
znao sam da jedan kauboj vredi koliko 100 indijanaca (i više) , ali mi je ova disproporcija sasvim iznenađujuća.

YouTube sklopio partnerstvo sa Activision Blizzardom o streamovanju e-sports događaja

Geekbench otkriva Xiaomi Redmi 8A sa Androidom 10

10604
10605
10606
10607
10608
10609