Greška

Došlo je do greške.

Imamo prvi uvid u Android 12 redizajn, stiže ove godine

09.02.2021 11:55 | 0 Software/Web
Imamo prvi uvid u Android 12 redizajn, stiže ove godine


Google bi tokom ove godine trebalo da predstavi Android 12, a pre zvanične objave očekuju nas rani beta testovi, od kojih bi prvi trebalo da počne za nekoliko nedelja.

U međuvremenu, pojavili su se screenshotovi koji navodno ukazuju na to kako bi neki delovi Androida 12 mogli izgledati. Prema svemu sudeći, Google sprema redizajn za svoju platformu. Fotografije stižu iz dokumenta koji je Google pripremio kako bi sumirao promene koje stižu u novoj verziji Androida.

Ikonice, koje se prikazuju u gornjem desnom uglu korisniku pružaju informacije o tome da li određena aplikacija koristi kameru ili mikrofon. Kada se pritisnu te ikonice, dobija se pop-up poruka koja obaveštava o tome šta koja aplikacija koristi. Postojaće i brz način da se onemogući kamera ili mikrofon, jednostavnim pritiskom na taster. Sugeriše se da će Google od proizvođača zahtevati da indikatori korišćenja kamere i mikrofona budu dostupni, kada kompanije budu objavljivale svoje verzije Androida 12.

 

Pogledajte još: Android 12 bi mogao omogućiti da se aplikacije uspavaju preko nove funkcije


Quick Settings ikonica bi mogla menjati oblik u zavisnosti od aktivnosti koja se obavlja (ili možda njen dizajn još uvek nije konačan). Trenutno su vidljive samo četiri Quick Settings ikonice, koje su veće i lakše im je pristupiti. Pozadinske boje će verovatno zavisiit od teme aplikacije.

android2_37.jpg


Očekuju nas i novi vidžeti, kao što je Conversations vidžet koji ukazuje na nedavne poruke, propuštene pozive i statuse aktivnosti. U svojoj najmanjoj veličini, Conversations vidžet će pokazivati samo jednu aktivnost.

Ostale karakteristike Androida 12 uključuju uparivanje aplikacija, dvostruki pritisak na poleđini za gestikulaciju, deljenje Wi-Fi lozinki sa obližnjim uređajima, poboljšani sistem tema, ažuriranje za emotikone i funkcija hibernacije.

Više snimaka ekrana je dostupno u linku izvora.

Izvor: XDA-developers

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Redmi K40 će biti zvanično predstavljen 25. februara

Xiaomi je objavio okvirni period isporuke MIUI 12.5 interfejsa

10504
10505
10506
10507
10508
10509