Greška

Došlo je do greške.

Ilon Mask nastavlja sa megalomanijom

15.04.2022 10:00 | 0 Biznis IT
Ilon Mask nastavlja sa megalomanijom

 

Ilon Mask ima novca i ne stidi se da ga potroši, ali i ponudi, pa ko želi može da mu proda kompaniju. Iako zvuči blago komično, i ponašanje vlasnika kompanije Tesla je takođe blago komično. Do sada, svi smo upoznati sa Twitter statusima koje ovaj inovator voli da objavljuje (i dalje je ostao neobjašnjen slučaj ćiriličnog slova “ć”). Dovoljna je jedna reč na Maskovom Twitter nalogu pa da vrednost kriptovaluta poraste ili padne. Jednostavno, uticajna je to figura.

Nedavno, Ilon Mask rešio je da kupi 9.2% deonica društvene mreže Twitter, a sada je, čini se, rešio da čitavu priču dovede do kraja, pa je tako ponudio čitavu 41 milijardu dolara za celu kompaniju. Ilon hoće sve i hoće odmah.

A šta tačno Ilon Mask želi da uradi sa kompanijom Twitter ukoliko bi je kupio? Prema njegovim rečima, njegova prva investicija u kompaniju Twitter imala je za cilj “Pretvaranje ove društvene mreže u platformu za plasiranje slobodnog govora širom planete jer je to društveni imperativ u formiranje funkcionalnih demokratskih uređenja”.

Sada, dalji cilj ovog čoveka jeste da društvenu mrežu Twitter pretvori u svoju privatnu firmu, a takođe sa ciljem nastojanja da osigura slobodu govora od strane korisnika, makar za neko dogledno vreme. Ilon Mask tvrdi kako nema poverenja u trenutni menadžment ove kompanije i kako mu se ne dopada smer u kom ova društvena mreža ide. Poznato je kako je Twitter cenzurisao kako obične korisnike, tako i samog nekadašnjeg predsednika Sjedinjenig Američkih Država.

 

Pogledajte još: Hoće li Twitter najzad omogućiti editovanje tvitova?A da li će mu se želje ostvariti ili je ovo samo još jedan tvit u prazno? U ovom trenutku čitava situacija nije baš najjasnija. Prvo, Mask je odbio da bude u izvršnom odboru ove kompanije nakon prvobitno izražene želje da bude deo istog tog upravnog odbora. Sada, želi da kupi kompaniju. Istovremeno, preti da deonice proda u bescenje ukoliko mu se ne omogući da kupi Twitter, piše Hot hardware.

Na kraju, investitori u društvenu mrežu Twitter i tuže Ilona Maska jer nije podneo potrebnu papirologiju na vreme nakon što je kupio više od 5 posto deonica ove kompanije. Klupko je, čini se, veoma zamršeno, a u centru svega toga se naizgled čine hirovi jednog čoveka. Ali, da li su to hirovi ili neverovatni inteligentni poslovni potezi ostaje nerazjašnjeno.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Prva ekspanzija za Cyberpunk 2077 tek 2023.

Apple proziva loše momke iz Facebook-a

10604
10605
10606
10607
10608
10609