Greška

Došlo je do greške.

IHS: iPhone 8 bi mogao da ima zakrivljeni OLED displej

01.06.2016 20:32 | 5 Mobile
IHS: iPhone 8 bi mogao da ima zakrivljeni OLED displej

iPhone 8 ili kako god se Apple bude odlučio da nazove svoj uređaj koji će debitovati sledeće godine, trebalo bi da dođe sa potpuno izmenjenim dizajnom. Prvo smo imali prilike da čujemo od strane Ming Či Kuoa, analitičara koji je specijalizovan za informacije koje se tiču Apple-a, da će iPhone koji će debitovati sledeće godine doneti dramatične promene po pitanju dizajna i interakcije sa uređajem, a da to neće biti slučaj sa iPhone 7 telefonom. Sada, prema najnovijim izveštajima, Kevin Vong, šef kineske IHS kompanije navodi da će imati i zakrivljen displej.

Ova informacija može da ukazuje na samo jednu stvar, a to je da će novi iPhone imati OLED displej, budući da LCD displeji koje je Apple do sada koristio ne mogu da se izrade od plastike, umesto stakla, koje se trenutno koristi. Do sada se pojavilo više informacija kako Apple traži saradnju sa proizvođačima OLED ekrana, a takođe se pojavio još jedan konkurent sa zakrivljenim ekranom, a da nije u pitanju Samsung uređaj. Kevin Vong je izjavio da će nakon objave 5.4-inčnog Vivo Xplay 5 telefona sa zakrivljenim OLED displejem, biti sve više proizvođača koji će pokušati da implementiraju ovu tehniku, uključujući Apple, koji će je primeniti na svom modelu koji će biti predstavljen sledeće godine.

Koja će biti funkcija zakrivljenog ekrana još uvek nije poznata, a analitičari već sugerišu da će Apple pokušati da potpuno izmeni način upotrebe iPhone-a, gde će se svi tasteri senzori i zvučnici nalaziti unutar samog uređaja. Pretpostavlja se da će ivice ekrana biti korišćene kao virtuelni tasteri ili ugrađeni senzori, kako bi prelazak na telefon bez tastera bio prihvatljiviji.

Izvor: Phonearena

Komentari

0 Dodaj komentar

Facebook Messenger će implementirati end-to-end enkripciju?

Telenor već deset godina uspešno posluje u Srbiji

10104
10105
10106
10107
10108
10109