IGTV je Instagramova vertikalna video platforma

Instagram pokušava da donese potpuno novi koncept u svet platformi za deljenje video sadržaja, preko svoje IGTV mreže

Instagram pokušava da donese potpuno novi koncept u svet platformi za deljenje video sadržaja, preko svoje IGTV mreže. Kompanija želi da platforma funkcioniše poput regularnog TV-a, ali sa vertikalnim video sadržajem.Android aplikacija platforme je već dostupna preko Google Play prodavnice, a s obzirom na to da je Instagram već stigao do milijardu korisnika, nema sumnje da će IGTV uskoro postati pravi hit.
igtv2.jpgRazlika između Instagrama i IGTV-a je u tome što IGTV forsira samo vertikalni video sadržaj u trajanju do sat vremena. Razlog ovoga je što je se platforma koristiti samo na mobilnim telefonima.
Pogledajte još: Instagram dostigao milijardu aktivnih korisnika mesečno
Korisnički interfejs IGTV servisa je veoma jednostavan, a nije moguće uraditi previše toga, sem pretrage i pregleda videa. Postoji samo nekoliko kategorija: For You, Following, Popular i Continue Watching. Moguće je lajkovati, deliti i ostavljati komentare na video.IGTV je besplatan, a korisnici odmah po preuzimanju sa Google Play-a i po instaliranju, mogu da počnu sa korišćenjem platforme.Izvor: GSMArena

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi