Greška

Došlo je do greške.

iFixit rastavio Galaxy Fold i sugerisao moguće probleme telefona

25.04.2019 13:50 | 0 Mobile
iFixit rastavio Galaxy Fold i sugerisao moguće probleme telefona


Popularni sajt iFixit je u svojoj laboratoriji na testu imao Samsung Galaxy Fold, koji je rastavljen u potpunosti. Tokom prethodnih nedelja, Samsung je imao velikih problema sa svojim prvim savitljivim telefonom. Nakon što su brojni IT mediji prijavili pokvarene modele, koji su se našli na testiranju, Samsung je odlučio da odloži objavu telefona dok se ne ispita situacija.

Jedna od najvećih žalbi je bila na postojanje brazdi ili izbočina na čitavom telefonu. Ovo se najviše primećuje na delu gde se telefon otvara ili u delu gde je smeštena šarka (ovde potencijalno može doći do toga da se sitni delići zaglave i uzrokuju kvarenje mehanizma ili oštećenje ekrana).

Telefon je za mogućnost servisiranja dobio ocenu 2/10 od strane iFixit tima. Komponentama je, prema navodima, lako pristupiti, ali su one izuzetno krhke i gotovo ih je nemoguće zameniti od strane korisnika.

sam2_256.jpg


Eksperti iz iFixit-a su takođe sugerisali neke potencijalne razloge koji mogu dovesti do toga da telefon ne funkcioniše dobro u rukama testera:

- Prvo, OLED paneli su sami po sebi izuzetno krhki. Značajno su delikatniji od LCD ekrana i najmanja pukotina može da dovede do oštećenja koje je nemoguće popraviti. OLED-i su takođe izuzetno osetljivi na kiseonik i vlagu, tako da kritično može da bude svako oštećenje spoljnog sloja. To znači da i samo savijanje telefona može biti problematično.

- Drugi problem je to što se OLED paneli ponašaju kao svojevrsne "čiste sobe" - sterilni su i oslobođeni prašine. To znači da korisnici ne žele da telefon izlažu svakodnevnim uslovima, kako prašina ne bi dospela ispod zaštite za ekran (za koju Samsung inače tvrdi da nije zaštita za ekran).

sam3_81.jpg

Sugeriše se da, iako je Samsung testirao dizajn i izdržljivost panela na duge staze sa svojim robotima, potrebno je imati na umu da je ovo obavljeno u čistim i sterilnim prostorima. Takođe, roboti primenjuju isti pritisak na obe strane ekrana tokom otvaranja i zatvaranja uređaja na testu. S druge strane, korisnici koriste telefon na otvrenom ili u prostorima koji nisu sterilni i pri tom primenjuju različite kreativne načine otvaranja i zatvaranja telefona.

Kompletan iFixit test, sa rastavljanjem Samsung Galaxy Fold telefona, možete pronaći u linku izvora.

Izvor: iFixit

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Komentari

0 Dodaj komentar

LG će prestati da proizvodi telefone u Južnoj Koreji

Poznata očekivana početna cena za OnePlus 7 Pro

10104
10105
10106
10107
10108
10109