Greška

Došlo je do greške.

IFA 2015: Novi Sony BRAVIA televizori

03.09.2015 15:25 | 0 Multimedija
IFA 2015: Novi Sony BRAVIA televizori

Kompanija Sony je na ovogodišnjem IFA sajmu u Berlinu posebno privukla pažnju novim 4K televizorima iz BRAVIA serije, sa akcentom na X80C i S80C modele opremljene 4K X1 procesorom i Android TV platformom. BRAVIA X80C modeli dijagonale od 49 i 55 inča pružaju 4K iskustvo, a tu su i tanki, elegantni i blago zakrivljeni BRAVIA S80C modeli sa dijagonalom od 55 i 65 inča. Među ovogodišnjim modelima naročito se ističe model Sony BRAVIA X91C 4K LCD TV, dijagonale od 75 inča i debljine od samo 15mm.

Ekran je ojačan jedinstvenom Sony tehnologijom za premaz ivica i gotovo da nema okvire, čime se omogućav širok prikaz. Moćni 4K X1 procesor donosi visok kvalitet slike a svaki izvor slike se nadograđuje na nivo blizak 4K rezoluciji, dok jedinstveni Sony TRILUMINOS ekran nudi širok opseg boja na ekran.

Uz servis Google Cast jednostavno možete da povežete mobilni telefon sa televizorom, dok vam servis Google Play store nudi stotine aplikacija i igrica. Takođe je omogućena pretraga glasom koju možete aktivirati preko ugrađenog mikrofona na daljinskom upravljaču sa dodirnom tablom ili preko Android ili iOS mobilnog uređaja.

Sony2.jpg


Korišćenje BRAVIA televizora nikada nije bilo jednostavnije sa korisničkim interfejsom koji obezbeđuje brz pristup programima, aplikacijama i drugim sadržajima, kao i sa intuitivnim daljinskim upravljačem One-Flick Entertainment sa dodirnom tablom, poručuju iz Sony-a. Model BRAVIA X91C je kompatibilan sa najnovijim 4K standardima (što obuhvata HEVC, VP9 i HDMI za 50p/60p), što znači da možete da uživate u omiljenim sadržajima, kao i u sve većem broju servisa za prenos 4K snimaka.

IFA 2015: Sony Xperia Z5 Premium je prvi telefon sa 4K ekranom (video)

Televizori iz serije X91C su među modelima kojima će preko mrežnog unapređenja biti ugrađena kompatibilnost sa HDR (High Dynamic Range) formatom. Pored prethodno najavljenih serija X94C i X93C, Sony će unapređenjem, koje će biti dostupno online za preuzimanje, takođe doneti HDR kompatibilnost modelima iz serija X90C, X85C i S85C. HDR format reprodukuje širi dinamički opseg nivoa osvetljenja.

Ekskluzivna Sony X-tended Dynamic Range tehnologija u serijama X94C i X93C naglašava iskustvo gledanja HDR i uobičajenog sadržaja sa dubljim nijansama crne i bele. Ova tehnologija u modelima serije X93C udvostručuje opseg osvetljenja, dok ga u modelima serije X94C tehnologija X-tended Dynamic Range PRO čak utrostručuje.

Još jedan model koji se ističe u ponudi BRAVIA 4K Ultra HD televizora je X90C, za koji je kompanija Sony započela reklamnu kampanju koja „slavi svaki njegov detalj“. Ovaj uređaj sa moćnim Sony X1 procesorom pruža najbolji kvalitet slike bez obzira na sadržaj, sa do sada najpametnijim korisničkim iskustvom koje omogućava Android TV platforma, i sve to u elegantnom dizajnu sa samo 4.9mm debljine.

Izvor: Sony

Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu

 

Komentari

0 Dodaj komentar

Toshiba obnovila akciju besplatne No Matter What garancije uz laptop računare u Srbiji

Novi Toshiba Q300 i Q300 Pro SSD-ovi za gejmere i profesionalce

10304
10305
10306
10307
10308
10309