Greška

Došlo je do greške.

IFA 2014: Sony doneo novu Action Cam kameru i DSC-QX30 fotoaparat

05.09.2014 16:15 | 1 Multimedija
IFA 2014: Sony doneo novu Action Cam kameru i DSC-QX30 fotoaparat

Kompanija Sony donela je na IFA 2014 sajam novu Action Cam HDR-AZ1 kameru mase 63 grama, a u njene male dimenzije upakovane su vodeće Sony tehnologije, dok je tu i mogućnošću da beleži snimke visokog odnosa bita na 50 mbps u XAVC S formatu i objektivom sa uglom od 170 stepeni. Action Cam Mini HDR-AZ1VR dolazi u paketu sa najnovijim RM-LVR2V daljinskim upravljačem za uživo gledanje. Ovaj korisni, zglobni kontroler sa ekranom, ne samo da vam dozvoljava da pregledate snimke, već vam omogućava da vršite podešavanja, gledate i brišete snimke dok se kamera nalazi na vašoj glavi ili drškama za upravljanje. Takođe, daljinski upravljač omogućava istovremenu kontrolu 5 kamera, ukoliko želite da snimite video sa više tački gledišta iz prvog lica, dok istovremeno beleži GPS podatke koji se prebacuju na kameru dok ste u pokretu. Upravo prebacivanjem ove GPS mogućnosti lociranja na daljinski upravljač, Sony je uspeo da smanji veličinu AZ1 kamere.

Exmor R CMOS senzor HDR-AZ1VR kamere uparen je sa ZEISS objektivom i BIONZ X procesorom, dok napredni Steady Shot garantuje stabilnost vaših fotografija. Action Mini kamera je veoma izdržljiva,zahvaljujući IPX4 vodootpornom standardu koji uspešno odbija kišu i blatnjave bare. Za zahtevnije avanturiste Sony nudi i dodatnu vodootpornu masku koja štiti kameru od slučajnih udaraca, peska, šljunka i potapanja u vodi i do 5 metara.

Dodatak BLT-CHM1 čvrsto fiksira kameru koju možete prikačiti na vrh kape ili kacige za snimanje iz prvog lica, dok je VCT-BPM1 držač sigurno pričvršćuje za vaš ranac. Takođe je dostupna i SPK-AZ1 vodootporna futrola, a uz NP-BY1 dopunjiv paket baterija nećete voditi računa o pražnjenju baterije. Celokupni ACC-TRDCY paket sa dodacima kombinuje bateriju i USB punjač, kao i izbor četiri različite Action Cam Mini opreme sa svim dodacima.

Najnoviji ILCE-QX1 uređaj omogućava ljubiteljima fotografije da na najbolji način iskoriste svoju vrednu kolekciju E-mount objektiva, dok će uz Exmor CMOS senzor, APS-C veličine od 20,1 megapiksela, zabeležiti veliki broj detalja,a tu je i napredni Sony BIONZ X procesor. Auto funkcija prepoznaje veliki broj različitih pozadina, poput pejzaža ili portreta sa pozadinskim osvetljenjem i bez ikakvih problema podešava opcije na kameri. Za fotografe koji uživaju u montaži fotografija, QX1 uređaj sada beleži i RAW slike. Prvi u ovoj kategoriji fotoaparata, QX1 sadrži blic.

SonyILCEQX1.jpg

Novi kompaktni DSC-QX30 fotoaparat, koji poseduje 30x optički objektiv za uvećanje, podržan je optičkom SteadyShot stabilizacijom za jasne i čistije fotografije. Zahvaljujući širokougaonom objektivu od 24 mm možete približiti i veoma udaljene subjekte. Clear Image Zoom funkcija vam omogućava da fotografiju uvećate i do 60x bez umanjenja piksela i usklikate krupan kadar osobe koja stoji i na 40m udaljenosti. Moć zum opcije je praćena kombinacijom Lock-on autofokusa i brzog uzastopnog slikanja do 10fps.

SonyQX301.jpg

 

Modeli ILCE-QX1 i DSC-QX30 su kompatibilni sa prenosivim RM-LVR1 i RM-LVR2V daljinskim upravljačima za uživo gledanje. Ovi zglobni upravljači vam omogućavaju da proverite fotografije sa pet različitih fotoaparata koji su istovremeno na mreži.

Takođe, od danas je za besplatno preuzimanje dostupna Sony PlayMemories Mobile aplikacija kao savršeni partner uređajima kao što su QX10, QX30, QX100 i QX1. Novi interfejs pojednostavljuje korisničko iskustvo i čini jednoručno upravljanje znatno olakšanim. Kadriranje fotografija na telefonu je mnogo jednostavnije i preciznije zahvaljujući mreži linija koja je sada deo aplikacije. Fokus okviri koji se pojavljuju na ekranu potvrdiće da je autofokus sistem QX kamere jasno locirao objekat.

SonyQX302.jpg

 

Slikanje grupnih selfie fotografija je sada olakšano novim režimom ogledala koji vam omogućava da precizno kadrirate fotografije sa kamerom na razdaljini dometa ruku. Zahvaljujući NFC opciji, omogućena je bežična konekcija između vašeg telefona i QX uređaja samo jednim dodirom, dok GPS pruža informacije o lokaciji snimljenih fotografija.

Izvor: Sony

Pogledajte sve vesti u vezi sa IFA 2014 sajmom na IFA 2014 Berlin hub-u, na Benchmark sajtu

Sve informacije vezane za Sony, možete pogledati na Sony hub-u na Benchmark sajtu

Komentari

0 Dodaj komentar

IFA 2014: Samsung predstavio koncept Totalna zakrivljena rešenja

Gigatron: Samsung Galaxy K Zoom telefon na akciji

10304
10305
10306
10307
10308
10309