I Microsoft nudi “pravo da budete zaboravljeni” Bing korisnicima u Evropi

Izgleda da Microsoft planira da krene Google-ovim koracima, jer kompanija planira da ponudi svoje zahteve da budete zaboravljeni, pa će se rezultati pretrage ukloniti iz Bing pretraživača.

Evropska Unija je ne tako davno odredila da Google mora da se povinuje zahtevima i obezbedi korisnicima “pravo da budu zaboravljeni” (Right To Be Forgotten). Ovo praktično znači da Google mora da izbriše rezultate koji se u pretrazi pojavljuju za određenu osobu. Sada izgleda kao i da Microsoft planira da krene Google-ovim koracima, jer kompanija planira da ponudi svoje zahteve da budete zaboravljeni. Ovo znači da će se određeni rezultati pretrage ukloniti iz Bing pretraživača. S obzirom da Microsoft i Yahoo imaju partnerstvo, koje omogućava da Yahoo koristi Bing kako bi prikazivao sopstvene rezultate, dve kompanije bi zajedno morale da koordinišu nove akcije. Za sada nije jasno kako će Microsoftov sistem raditi, ali se očekuje da bude sličan onom koji nudi Google.Izvor: Ubergizmo

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi