I IBM smanjuje garanciju svojim diskovima

Kompanija IBM će otpratiti odluku ostala 3 velika proizvođača hard diskova ( Seagate, Western Digital i Maxtor) o smanjenju garantnog roka svojih HDD-ova sa 3, na jednu godinu. Ova odluka je donesena da bi se smanjili ogromni troškovi koje je kompanija imala menjajući neispravne drajvove u garanciji sa novim, daleko većeg kapaciteta. To je st

Kompanija IBM će otpratiti odluku ostala 3 velika proizvođača hard diskova ( Seagate, Western Digital i Maxtor) o smanjenju garantnog roka svojih HDD-ova sa 3, na jednu godinu. Ova odluka je donesena da bi se smanjili ogromni troškovi koje je kompanija imala menjajući neispravne drajvove u garanciji sa novim, daleko većeg kapaciteta. To je stvaralo gubitke zbog čega je propao i jedan Quantum (naknadno kupljen od strane Maxtora).

Od 15. novembra 2002. godine svi hard diskovi sa nalepnicom IBM-a imaće jednu godinu garancije, dok trogodšnju zadržava jedino top-model 180GXP od 180 GB.

Ostaje pitanje pravne regularnosti ove odluke u Evropskoj Uniji, čiji zakoni jasno govore da svi elektronski proizvodi moraju imati garantni rok od minimum dve godine.
Izvor : X-bit labs

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi