Greška

Došlo je do greške.

I Oppo izbacuje punjač iz pakovanja

03.09.2022 10:30 | 0 Mobile
I Oppo izbacuje punjač iz pakovanja

Oppo je brendirao svoju tehnologiju brzog punjenja pod nazivom SuperVOOC koja ostvaruje odlične rezultate. Međutim, ništa ne traje večno, a kako navodi GSMArena, nemile vesti kompanija Oppo prenela je publici tokom predstavljanja Reno8 serije telefona na evropskom tržištu. 

Doviđenja punjaču 

Prema rečima zamenika direktora operacija kompanije Oppo, Biliju Žangu, od sledeće godine možemo očekivati da punjači izostanu iz pakovanja za nekoliko uređaja. Žang je naveo “Sledeće godine izbacićemo punjač iz pakovanja nekoliko proizvoda, ali imamo plan jer znamo da našim kupcima nije lako da dođu do SuperVOOC punjača. Planiramo proširenje naših operacija, ali ćemo iste te punjače napraviti dostupnim u prodavnicama kako biste mogli da ih kupite i nastavite da ih koristite čak i kada promenite vaš telefon”. 

Dakle, izbacujemo punjač, ali ne brinite se moći ćete da ga kupite zasebno u prodavnicama u kojima će taj isti punjač biti dostupan nakon što smo ga planski izbacili iz vašeg paketa zajedno sa određenim mobilnim telefonima. Kao da se nisu preterano potrudili oko objašnjenja... 

Oppo_Super_Vooc_1.jpg

Razlog? 

U ovom trenutku, više proizvođača mobilnih telefona odlučilo je da eliminiše punjač iz pakovanja. Prvi je bio, naravno, Apple, nakon njih Samsung, pa je bilo logično očekivati da i ostali proizvođači mobilnih telefona prate trendove. Da ne zaboravimo, sve ovo pod obrazloženjem ekologije i bacanja punjača i raznoraznih polulogičnih objašnjenja. A ne smemo zaboraviti činjenicu da cene uređaja nisu umanjene za iznos punjača, nego rastu li rastu. 

Situacija sa telefonima kompanije Oppo malo je specifičnija zbog same tehnologije SuperVOOC punjenja koje dostiže sjajne brzine i koje je bilo jedna od funkcionalnosti koje su ovog proizvođača odvajale od konkurencije. Ostaje nam da sačekamo i vidimo kakav plan je ova kompanije osmislila i na koji način će se od sada razlikovati od ostatka ponude mobilnih telefona. 

Android 14 će imati podršku za direktnu vezu sa satelitima

Američka vlada zabranila izvoz GPU proizvoda visokih performansi u Kinu

10104
10105
10106
10107
10108
10109