Greška

Došlo je do greške.

I dalje visoka potražnja za PlayStation 5 konzolama

12.05.2021 10:12 | 0 Games
I dalje visoka potražnja za PlayStation 5 konzolama

 

Od početka prodaje Sony PlayStation 5, bilo je teško doći do ove igračke konzole. Izgleda da će slaba ponuda i dalje iritirati ljude koji su čekali da kupe PlayStation 5. Sony je upozorio grupu analitičara da će PlayStation 5 biti na smanjenim zalihama do 2022. Sugeriše se da će kompanija biti ograničena u svojoj sposobnosti da poveća ciljeve prodaje za svoju najnoviju konzolu.

Sony je izvestio o svojim finansijskim rezultatima krajem aprila i objavio da je do 31. marta prodao 7,8 miliona konzola. Dalje, cilj mu je da proda najmanje 14,8 miliona jedinica u tekućoj fiskalnoj godini. Za referencu, PlayStation 4 je do danas prodat u više od 115,9 miliona jedinica. Međutim, Sony je upozorio da će novi uređaj ostati na niskim zalihama još najmanje godinu dana.

Nakon što je objavio rezultate, Sony je na brifingu rekao analitičarima da je izazov pratiti jaku potražnju za PlayStationom 5. Za one koji nisu ispratili, PS5 je prilično teško naći na lageru od još od objavljivanja u novembru mesecu prošle godine. Verovatno je do ovoga došlo delimično i zbog nedostatka komponenata kao što su poluprovodnici. Šta više, Sony nije dao zvaničnu procenu kada očekuje normalizaciju isporuke.

 

Pogledajte još: Sony je već prodao 7,8 miliona PlayStation 5 konzola

Mislim da se potražnja ove godine ne smiruje, pa čak i ako obezbedimo mnogo više uređaja i proizvedemo mnogo više jedinica PlayStation 5 sledeće godine, naša ponuda ne bi mogla da nadoknadi potražnju“, glavni finansijski direktor Hiroki Totoki rekao je na brifingu, kako je izjavilo nekoliko ljudi koji su prisustvovali i tražili da se ne imenuje jer nije bilo za javnost.

Ovi komentari nisu toliko optimistični kao što je Sony bio ranije u pogledu dostupnosti svog PS5, jer se prethodno sugerisalo da će se PS5 snabdevanje „poboljšavati svakog meseca tokom 2021.“

Izvor: Pocketnow

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


 

Procurila je fotografija Honor 50 telefona, sa dvostrukim prstenom oko kamera

Microsoft i Adidas rade na patikama na temu Xbox-a

10404
10405
10406
10407
10408
10409