Greška

Došlo je do greške.

Hynix VS SAD

24.07.2003 16:53 | 0 Biznis IT
Hynix VS SAD Korejski proizvođač memorija Hynix je oštetio tržište memorija Sjedinjenih Američkih Država za više milijardi dolara, objavljuje sajt The Inquirer.

Američka kompanija za proizvodnju memorija Micron se požalila International Trade Commissionu (ITC) da je Korejska kompanija Xynix koštala američke kompanije "milijarde dolara".

International Trade Commission je povodom toga izglasao da će dodatna tarifa na Hynixove čipove uvezene u Sjedinjene Američke države iznositi 44.29%. Osim toga, United States Treasury Department zahteva od Hynixa uplatu pre nego što ta memorija uopšte pređe granicu.

Procenjuje se da je kompanija Hynix nanela toliku štetu američkim proizvođačima jer je bila nepravedno potpomognuta od strane Južno Korejske vlade. U stvari, ranija odluka Sjedinjenih Država i Evropske Unije je sprovedena kako treba i Hynixova memorija se više ne može naći u "sivim kanalima", pa zatim u računarima.

Predsednik američke kompanije Micron gospodin Steve Appleton je izjavio da je ITC potvrdio da "slobodna trgovina mora biti i poštena trgovina." On je pozdravio odluku svoje države i izjavio da je to pobeda trgovinskih zakona.

Izvor : The Inquirer

Hynix VS SAD

Doom 3 kasni!

  • Povezane teme:
10604
10605
10606
10607
10608
10609