Greška

Došlo je do greške.

Huaweijeva zamena za Android bi mogla biti predstavljena ove nedelje

05.08.2019 11:30 | 0 Software/Web
Huaweijeva zamena za Android bi mogla biti predstavljena ove nedelje


Novi izveštaj tvrdi da bi Huaweijev alternativni operativni sistem (koji se u izveštaju naziva Hongmeng OS) mogao biti blizu zvanične objave. Izveštaj stiže od strane kineskog Global Times-a, a sadrži neke ključne detalje koji bi mogli uskoro biti verifikovani.

Prema navodima, Huawei će svoj operativni sistem prikazati na svojoj konferenciji za developere, koja počinje 9. avgusta u Kini. Huawei zvaničnici su ranije istakli da je Hongmeng OS primarno dizajniran za IoT uređaje, ali će prvo stići na Honor pametne televizore. Ostaje da se vidi koji zvanični naziv će se koristiti za verziju platforme koja je namenjena telefonima.

Izveštaj poredi Hongmeng OS sa Google Fuchsia, koji na sličan način predstavlja eksperimentalni operativni sistem i dizajniran je za rad na različitim formatima uređaja. Hongmeng OS je takođe zasnovan na mikrokernelu, tako da lakše može da primeni veštačku inteligenciju i može da radi na više različitih polatformi.

 

Pogledajte još: Huawei potvrdio da Hongmeng OS nije namenjen telefonima


Global Times takođe tvrdi da je Hongmeng OS telefon u poodmakloj fazi razvoja i već se testira. Prvi uređaj bi trebalo da se pojavi uz Huawei Mate 30 Pro premijum model, kasnije tokom godine, a objava je planirana za četvrto tromesečje. Ipak, ovaj telefon će ciljati donji/srednji segment tržišta, sa cenom do 300 dolara.

Izvor: The Verge

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Intelova prva Xe grafička karta ipak neće koštati 200 dolara

Microsoftov antivirus štiti više od polovine Windows računara

10504
10505
10506
10507
10508
10509