Huawei zbacio Samsung sa pozicije najprofitabilnijeg Android brenda

Huawei je ostvario priličan rast u poslovanju sa telefonima u poslednih godinu dana, toliko da novi izveštaji sugerišu da je kompanija svrgnula Samsung sa pozicije najprofitabilnijeg Android brenda

Huawei je ostvario priličan rast u poslovanju sa telefonima u poslednih godinu dana, toliko da novi izveštaji sugerišu da je kompanija svrgnula Samsung sa pozicije najprofitabilnijeg Android brenda. Međutim, ovde se mora uzeti u obzir i činjenica da je Samsung imao problem zvani Galaxy Note7 telefon koji bi inače doneo određenu količinu novca kompaniji.
Izveštaj analitičarske kompanije Strategy Analytics tvrdi da je Huawei drugi najprofitabilniji proizvođač smartfona u tromesečju koje se završilo 30. septembra. Kineski rivali Vivo i Oppo su se našli na trećem i četvrtom mestu. Naravno, na prvom mestu kada je u pitanju pravljenje para od telefona se nalazi neprikosnoveni Apple.
Huawei je imao profit od preko 200 miliona dolara od smartfona u trećem tromesečju. Ipak, to čini svega 2,4 posto prihoda u industriji smartfona jer je Apple uzeo preko 90 posto. Huawei-ev rast je pripisan efikasnom lancu snabdevanja, elegantnim proizvodima i efikasnom marketingu.
Huawei želi veći udeo na tržištu telefona, tableta i laptopova u 2017.
Izvor: Ubergizmo
Sve informacije vezane za Huawei, možete pogledati na Huawei stranici na Benchmark sajtu
 

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi