Greška

Došlo je do greške.

Huawei započeo istraživanje 6G mreže

15.08.2019 17:29 | 0 Hardver
Huawei započeo istraživanje 6G mreže


Dok je većina provajdera u ranim fazama implementiranja 5G podrške, Huawei je već započeo istraživanje svojih mrežnih rešenja šeste generacije u kompanijinim laboratorijama u Otavi.

Prema izveštajima, kompanija blisko sarađuje sa preko 13 univerziteta i istraživačkih instituta na razvoju 6G mreže i njene moguće primene. Prema preliminarnoj prognozi koju je objavio Huavei, ne očekuje se da će 6G tehnologija biti komercijalno dostupna pre 2030. godine.

Ranije ove godine, pojavile su se informacije da je Samsung načinio slične poteze u svojoj istraživačkoj bazi u Seulu. Stoga ne predstavlja iznenađenje što Huawei takođe pokušava da se pozicionira među prvim kompanijama koje će istraživati i implementirati narednu generaciju mobilne konekcije.

 

Pogledajte još: Huawei Mobile Services zabeležio više 100 miliona aktivnih korisnika van Kine


U junu su Nokia, Ericsson i SK Telecom najavili svoje strateško partnerstvo, koje se zasniva na zajedničkom radu na memorandumima za 6G razvoj. Ukupno gledano, sve su ovo veoma rani koraci i ne postoje jasni standardi za 6G u ovom trenutku, a sva istraživanja su uglavnom teorijskog a ne praktičnog tipa.

Izvor: Gizchina

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

OnePlus do kraja godine objavljuje još jedan 5G telefon

Nove fotografije Motorola One Action telefona pred sutrašnju objavu

10203
10205
10206
10207
10208
10209