Greška

Došlo je do greške.

Huawei zabeležio povećanu prodaju uprkos zabrani koju su nametnule SAD

16.10.2019 13:58 | 0 Biznis IT
Huawei zabeležio povećanu prodaju uprkos zabrani koju su nametnule SAD


Najnoviji Huaweijev tromesečni rezultat pokazuje da kineskoj kompaniji dosta dobro ide na tržištu i pored problema u kojima se proizvođač našao zbog aktuelnog trgovinskog rata između Kine i SAD. Prihodi kompanije tokom trećeg tromesečja su u porastu za 24,4 procenta.

Huawei ističe da je isporučio 185 miliona telefona tokom prva tri tromesečja 2019. godine, što predstavlja povećanje od 26 procenata na godišnjem nivou.

Ovaj rezultat predstavlja veliki podstrek za kompaniju, posebno nakon ranijih predviđanja koja su sugerisala pad poslovanja nakon što je Huaweiju u maju zabranjeno da trguje i posluje sa američkim firmama. Huawei jeste zabeležio sporiji rast tokom drugog tromesečja za 13%, a kompanija je predviđala pad od oko 30 milijardi dolara.

 

Povezana vest: Huawei Mate 30 se pojavio u rumunskoj internet prodavnici!


Huawei je takođe objavio da je do sada potpisao 60 ugovora sa telekom provajderima, kojima će obezbediti opremu za 5G mrežu širom sveta. Svi znaci ukazuju na to da Huawei čvrsto stoji na tržištu i pored problema koji su zadesili kompaniju.

Ipak, Huawei u svom saopštenju ističe da ostaje obazriv, jer je moguće da će kompaniju očekivati poteškoće u budućnosti, ali se veruje da će ovo biti od uticaja samo kratkoročno.

Izvor: Engadget

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije 

Komentari

0 Dodaj komentar

Moto G8 Plus se pojavio na renderima

Samsung Electronics na domaćem tržištu predstavio novi The Frame televizor

10604
10605
10606
10607
10608
10609