Greška

Došlo je do greške.

Huawei zabeležio odličnu prodaju telefona tokom prvog tromesečja

22.04.2019 18:30 | 0 Biznis IT
Huawei zabeležio odličnu prodaju telefona tokom prvog tromesečja


Huawei nastavlja da se približava Samsungu, nakon što je kineska kompanija dva tromesečja uzastopno uspela da se nađe ispred Apple-a na drugom mestu proizvođača telefona.

Iako istraživačke kompanije Strategy Analytics i International Data Corporation (IDC) još uvek nisu spremne da objave svoje analize tržišta za prvo tromesečje 2019. godine, Huawei je upravo potvrdio impresivne rezultate prodaje, koji kompaniju dodatno približavaju Samsungu u borbi za titulu najvećeg proizvođača telefona na globalnom tržištu.

Prema izveštaju South China Morning Post-a, između januara i marta ove godine je isporučenao bar 59 miliona Huawei telefona širom sveta, što je ogromno povećanje u odnosu na 39 miliona, koliko je ostvareno u prvom tromesečju prošle godine.

 

Pogledajte još: Huawei P30 Pro na testu izdržljivosti (video)


Ovakav rezultat bi dodatno trebalo da proširi razliku između Huaweija i kompanije Apple, čime bi kompaniji iz Kupertina bilo praktično nemoguće da povrati drugu poziciju. Isporuka iPhone modela je, prema mnogim navodima, bila niža od očekivane i biće potrebno nekoliko tromesečja kako bi se ona stabilizovala, dok će Huawei prodaja nastaviti da raste.

Očekuje se da bi Huawei tokom čitave 2019. godine mogao prodati između 250 i 260 miliona telefona. Ovo verovatno neće biti dovoljno da se tokom tekuće godine preuzme Samsungova prva pozicija, ali bi mogao biti uvod u takav rasplet tokom 2020.

Na kraju, potrebno je istaći da je Huawei prijavio i ogroman rast na polju svojih provajdera i u poslovnom segmentu, kao i za potrošačku elektroniku. To znači da se očekuje dobra prodaja kako telefona tako i 5G opreme, a sve ovo je ostvareno i pored velikog pritiska Amerike i zabrane prodaje Huawei peoizvoda u SAD.

Izvor: PhoneArena

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije

Komentari

0 Dodaj komentar

Microsoftov Anaconda Xbox naredne generacije bi mogao biti napredniji nego PlayStation 5

Poznati novi detalji o kamerama OnePlus 7 Pro telefona

10604
10605
10606
10607
10608
10609