Greška

Došlo je do greške.

Huawei Y serija - pametni telefoni vredni čekanja

12.07.2018 18:50 | 0 Mobile
Huawei Y serija - pametni telefoni vredni čekanja

Saopštenje za javnost

Huawei predstavlja Y seriju pametnih telefona za 2018. godinu. Ovi novi uređaji su dostupni po veoma atraktivnim cenama i nude nam odlične specifikacije i dizajn, uključujući široki FullVuew displej. Napredna tehnologija je sada svima dostupna.

Proizvođači pametnih telefona su odavno prestali da dizajniraju uređaje koji služe samo za obavljanje poziva i slanje kratkih poruka. Čak i jeftiniji telefoni, namenjeni prevashodno mlađim kupcima, poseduju opcije koje su do nedavno bile rezervisane samo za najskuplje modele.

FullView displej za svakoga
Najvažniji trend u industriji pametnih telefona za 2018. godinu je široki 18:9 displej, sa tankim okvirom i veoma dobrim odnosom veličine ekrana i ukupne veličine telefona.

FullView displej nudi više prostora za gledanje sadržaja, pritom ne utičući na praktičnu veličinu uređaja. Model 2018 Y6 ima ekran veličine 5,7 inča, dok model Y7 Prime korisnicima nude displej od 5,9 inča. Zahvaljujući rezoluciji od 1440 x 720 piksela, kvalitet slike je veoma detaljan, dok IPS tehnologija garantuje izvrsnost boja.

Privlačan dizajn
Huawei uvek nastoji da svi telefoni u njihovoj ponudi imaju veoma atraktivan, moderan i prefinjen dizajn. Serija 2018 Huawei Y predstavlja oličenje ove ambicije.

Model 2018 Y7 Prime se odlikuju atraktivnom završnom obradom sa svetlucajućom šemom koja liči na staklo sa teksturom, kao i polirani metal. Na kućištu nema vidljivih linija antene. Model 2018 Y6 ima matiranu završnu obradu koja garantuje da na kućištu neće ostajati otisci prstiju. Svi uređaji iz Y serije imaju komponente koje se savršeno poklapaju, tanki su i prijatni za držanje. S ponosom možete da ih stavite na sto dok sedite sa prijateljima u kafiću ili tokom poslovnog sastanka.

Dovoljno dobre performanse za bilo koji zadatak
Modeli iz 2018 Huawei Y serije garantuju komfor pri korišćenju i mogućnost da uživate čak i u najzahtevnijim igricama. Ovi telefoni su opremljeni napredim Qualcomm Snapdragon procesorima. Najmanji model, 2018 Huawei Y6, poseduje Sanpdragon 425 CPU procesor sa 4 jezgra, podešen na 1,4 Ghz. Model 2018 Y7 Prime ima Snapdragon 430 CPU procesore sa 8 jezgara. Ovi procesori omogućavaju neometano istovremeno korićenje više aplikacija, prebacivanje sa jedne aplikacije na drugu, kao i uživanje u multimedijalnim i zabavnim sadržajima.

Najnovije verzije Android i EMUI sistema
Sofisticirani, bezbedni i savremeni softver je ključ uživanja u korišćenju modernog telefona. Zbog toga svi telefoni iz 2018 Huawei Y serije poseduju najnoviji Android 8.0 Oreo sistem, kao i Huawei EMUI 8 interfejs. Oni vam omogućavaju pristup najnovim opcijama i vrhunsku bezbednosti. Telefoni su kompatibilni sa svim najnovijim aplikacijama sa Google Play servisa. EMUI interfejs štedi energiju, uči o ponašanju korisnika i garantuje dugotrajno, neometano korišćenje telefona, uz automatsko "čišćenje" memorije.

h2_20.jpg


Umetnički bokeh efekat sada i u jeftinijem telefonu
Huawei Y7 Prime 2018 nudi nešto što nećete naći u većini telefona srednje klase, kao ni u mnogim skupljim uređajima. Najnoviji Huawei telefon poseduje dvostruku kameru koja vam omogućava da dobijete informacije o dubini polja zarad zamućivanja pozadine iza subjekta. Ovaj ekfekat je sličan onom koji nude SLR fotoaparati i najskuplji pametni telefoni.

Potrebno je da samo pokrenete aplikaciju za kameru i odaberete wide aperture režim rada, a zatim podesite veličinu otvora blende, počevši od f/1.0. Što je otvor blende bliži veličini 1, naglašeniji će biti efekat zamućenosti. Ovaj režim rada je najbolji za slikanje portreta, kao i kada želite da istaknete objekat fotografije u odnosu na pozadinu.

Odličan kapacitet baterije
Svaki od najnovijih modela iz 2018 Huawey Y serije poseduje bateriju velikog kapaciteta od 3000 mAh. U kombinaciji sa energetski efikasnim komponentama, to obezbeđuje dugo i neometano korišćenje, bez potrebe da punite bateriju telefona tokom dana, čak i pri intezivnom radu. Baterija velikog kapciteta u Huawei Y seriji garantuje da će vam sve opcije uvek biti dostupne, bez ograničenja.

Dvostruka SIM kartica bez kompromisa
Svi modeli iz Huawei Y serije nude tri mesta za kartice – dva za nano SIM kartice i jedno za micro SIM karticu. Ovo znači da je proizvođač izbegao kompromis u obliku hibridnog dvostrukog SIM sistema ne bi li vam omogućio da koristite dve SIM kartice uz više memorije. Sada možete u potpunosti da iskoristite prednosti dva različita telefonska broja. Radi se o sjajnom rešenju za one koji koriste privatni i poslovni broj, a ne žele da nose dva uređaja sa sobom.

Otključavanje prepoznavanjem crta lica – najlakši način
Bezbednosne funkcije pametnih telefona su značajno napredovale. Najraniji telefoni su koristili samo PIN koji se unosio na numeričkoj tastaturi. Nakon nekoliko godina pojavili su se praktičniji i brži čitači otiska prsta.

Najnoviji metod podrazumeva otključavanje telefona pomoću naprednih opcija za skeniranje lica. Telefon će se otključati kada pogledate ekran. Svi telefoni iz 2018 Huawei Y serije svojim korisnicima nude ovu opciju. Model 2018 Huawei 2018 Y7 Prime pored toga imaj i čitač otiska prsta sa zadnje strane kućišta.

Povoljna cena
Veoma bitna odlika telefona iz Hauwei Y serije je njihova povoljna cena. Sada će još više korisnika moći da uživa u ekranu sa odnosom veličine 18:9 i tankim okvirom, opciji za otključavanje skeniranjem crta lica i ostalim modernim servisima.

Odlična funkcionalnost je dostupna sve većem broju korisnika. Opcije koje su do nedavno bile dostupne samo na najskupljim telefonima, sada možete koristiti po pristupačnoj ceni.

Izvor: Huawei

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |

a na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim aktuelnim diskusijama iz IT industrije

 

Isprobajte među prvima GPU Turbo tehnologiju na Honor 10 telefonu

Oppo u Evropi registrovao 40 novih telefona

10104
10105
10106
10107
10108
10109