Greška

Došlo je do greške.

Huawei Watch D predstavljen sa EKG-om i praćenjem krvnog pritiska

23.12.2021 18:02 | 0 Mobile
Huawei Watch D predstavljen sa EKG-om i praćenjem krvnog pritiska

 

Huawei je danas predstavio P50 Pocket sa Snapdragon 888 SoC-om i preklopnim ekranom. Pored toga, Huawei je predstavio Watch D o kojem slušamo glasine poslednjih nekoliko nedelja.

Huawei Watch D poseduje AMOLED ekran u boji osetljiv na dodir od 1,64" i rezolucije 456 x 280 piksela i gustine piksela od 326 ppi. Kućište je napravljeno od legure aluminijuma i ima dve opcije boja - crnu i titanijumsku.

Kaiševi za Watch D su napravljeni od fluoro-gume i dolaze u srednjim i velikim veličinama. Prvi je dugačak 11,8 cm, a drugi 13,3 cm.

Pametni sat dolazi sa standardnim skupom zdravstvenih i fitnes funkcija kao što su brojač koraka, monitor otkucaja srca, praćenje sna i monitor nivoa kiseonika u krvi. Ali, glavne karakteristike Watch D-a su njegova sposobnost da snimi vaš EKG i meri krvni pritisak.

 

WatchDcardio.jpg

 

Huawei Watch D koristi Huawei TruBP, koji koristi mikro vazdušne pumpe i vazdušne jastuke za merenje krvnog pritiska na zglobu. Huawei kaže da je integrisao visokoprecizan senzor pritiska, kontrolni krug sa povratnom spregom pritiska i gasni put sa niskim otporom protoka da bi dobio merenja sa marginom greške od ± 3 mmHg.

Za EKG, Huawei Watch D se oslanja na TruSeen 5.0+ tehnologiju, koja koristi osam kružnih fotoelektričnih senzora i par izvora svetlosti sa zakrivljenim staklenim safirnim sočivom i EKG elektrodama obloženim PVD-om za filtriranje smetnji i postizanje tačnih rezultata.

 

watchd.gif 

 

Watch D se reklamira za uređaj za otkrivanje rizika od ateroskleroze, aritmije i apneje u snu. Huawei omogućava korisnicima pametnog sata da brzo dobiju onlajn konsultacije od stručnjaka kako bi im pomogli da razumeju svoje zdravstvene podatke.

Huawei kaže da se udružio sa 301 bolnicom u Kini kako bi testirao tačnost i pouzdanost Watch D, koji je takođe registrovan kao medicinski uređaj klase II u kineskoj administraciji za hranu i lekove.

 

Huaweitelefoncardio.jpg

 

Ostale karakteristike Huawei Watch D-a uključuju senzor temperature, multifunkcionalni NFC i IP68 otpornost na prašinu i vodu.

Huawei nije otkrio veličinu baterije Watch D-a, ali kaže da će ponuditi do sedam dana izdržljivosti u tipičnom scenariju upotrebe.

Huawei Watch D je po ceni od 2988 CNY (470 USD/415 €) i biće u prodaji u Kini od 25. decembra. Nema reči o njegovoj dostupnosti na globalnim tržištima, prenosi GSM Arena zvanične izvore kompanije.

 

Benchmark možete pratiti i na društvenim mrežama | Facebook | Twitter | Instagram | YouTube |
Na Benchmark forumu uvek možete učestvovati u kvalitetnim i aktuelnim diskusijama iz IT industrije


Da li se vaše cipele i košulja mogu koristiti za punjenje pametnog sata i telefona? Za sada ne ali uskoro...

Lansiranje Ethereum 2.0 testneta stavlja nas korak bliže vraćanju GPU-a za gejming

10104
10105
10106
10107
10108
10109